Екс-голова обласної ради ініціює переворот в раді на Рівненщині

Екс-голова обласної ради ініціює переворот в раді на Рівненщині
0
Екс-голова обласної ради ініціює переворот в раді на Рівненщині

У міжсесійний період, серед депутатів Здолбунівської міської ради почали ширитись чутки, про можливий саботаж діяльності міського голови Ігора Ольшевського. Хто збирає голоси для перевороту і для чого – розбирались Здолбунів Медіа.

Депутати традиційно у кожній раді розділяються на дві частини. Влада й опозиція. Чия більшість, що дає змогу половині вирішувати все за всіх – залежить від кількості партій, що об’єднались у відповідній раді. У Здолбунові більшістю є “Батьківщина” та партії що приєднались. Таким чином влада у місті, рішення і їх виконання сконцентроване в представників цієї партії. Це секретар ради, заступник міського голови, керівництво КП, преференції для бізнесових представників партії при пошуку виконавців робіт за бюджетні кошти.  Навіть, якщо комусь вдавалося пролобіювати свій проект рішення, то міська рада ігнорувала його виконання. Депутати міської ради, що не є в більшості, кажуть що “вимолюють” нагальне для своїх округів і іноді навіть просять допомоги у журналістів аби відреагувати на звернення мешканців.  Натомість міська влада вважає, що рухається в правильному напрямку і робить все можливе на благо міста. І в деяких моментах  вважає що так краще.

Депутати начебто вирішили покласти цьому край і планують сформувати нову більшість. Про це повідомив ініціатор Володимир Ковальчук:

 

 

"Я залучаю кошти на Здолбунівщину, а не можу допроситись в міського голови банального – “лежачого поліцейського” біля моєї рідної 6 школи. Бажання залучати по 20-30 мільйонів з держ. бюджету буде і буде така можливість, але не з цією більшістю. Депутати обурені. Їх не рахують за людей і Радикальна Партія Олега Ляшка буде вимагати аби усіх депутатів чули. Зараз їх думку ігнорують і вирішують собі самі. Не дотримуються Закону “Про доступ до публічної інформації”. Так далі тривати не може. Зараз ведуться перемовини між депутатами й вже на найближчій сесії ми плануємо змінювати більшість у Здолбунові. Звичайно, будемо міняти секретаря ради, заступника міського голови й тих, хто просиджує штани на робочих місцях. Сумлінні й відповідальні люди лишаться на посадах, після того як ми почуємо їх звіти. Міського голову поки у відставку не вимагатимемо, але я думаю, якщо не спрацюються, то в нього є повне право піти добровільно з посади на пенсію на якій він вже перебуває.” – коментує депутат обласної ради Володимир Ковальчук.

Проте у міській раді дивуються такій новині:

"Я вперше чую інформацію про такі речі. Депутати мають право робити, що вважають за потрібне, але я хотів би наголосити: ми завжди робимо все що в наших силах. Окрім депутатів до міської ради приходять щодня десятки людей. Ми постійно реагуємо і робимо все, аби кожна людина отримала допомогу. Цього річ в місті було зроблено дуже багато об’єктів. Це і освітлення, тротуари, встановлені дитячі майданчики і ще дуже багато всього. На кожен об’єкт люди реагують по-різному. Комусь кольором не вгодили, а хтось дякує. Так і тут. Звичайно депутати можуть займатись політикою, а в мене є робота. На “підкилимні розбірки” я не маю часу, а депутати мають право вирішувати, що їм робити,”- коментує заступник міського голови Здолбунова Володимир Кондратюк.

 

Депутати підтверджують інформацію про те, що нині триває збір підписів за створення нової більшості. Ймовірно до неї увійдуть всі представники партій “БПП”, “Самопоміч”, “Радикальна партія Олега Ляшка” та “Відродження”. Можливо вдасться додати ще і депутатів з інших партій, але про це стане відомо вже на наступній сесії. Як і  чи вдасться ініціатору довести почате до кінця, або ж відмовитись від задуму і зрозуміти що неспроможні протистояти вже давно збудованій та налагодженій системі.

Фото: Почекун, Антикорупційний моніторинг, Здолбунів Ком.

0
Політика # Здолбунів # Володимир Ковальчук # Здолбунів Медіа # Володимир Кондратюк # Переворот # Здолбунівська міська рада
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі