Екс-голова Рівнеоблради Микола Драганчук пропонує проводити конкурси на посади частіше

Екс-голова Рівнеоблради Микола Драганчук пропонує проводити конкурси на посади частіше
0
Екс-голова Рівнеоблради Микола Драганчук пропонує проводити конкурси на посади частіше

Все тому, що депутати можуть не голосувати за обраних комісією керівників закладу і ті опиняються в "підвішеному" стані. Депутат Микола Драганчук пропонує міняти такий лад.

Нагадаємо, Кабмін прийняв постанову 1094 в якій регулюється призначення на посаду керівників медичних закладів області. Це процедура конкурсу, на який може податись будь-хто, якщо відповідає вимогам до займаної посади. Те саме стосується і керівників закладів освіти. Конкурсна комісія в три етапи обирає переможця і подає на затвердження до відповідної ради.

Конкурсну комісію затверджує рада. В ній повинні бути депутати, представники закладу і громадські активісти. Після того вона починає роботу з відбору конкурсантів на керівні посади закладів, що підпорядковуються відповідній раді.

Однак, виявилось, що обрана депутатами комісія може у них же викликати недовіру і процедуру лише формальну - затвердження, вони можуть ігнорувати. Тобто, комісія обрала кращого - депутати не проголосували. Таким чином блокуючи можливість приступити до обов`язків новому керівнику, але й не даючи можливості працювати старому.

Так, приміром, сталось з Олександром Булигою, що переміг у конкурсі на посаду очільника краєзнавчого музею, однак депутати його не затвердили. Тому до обов`язків приступити він не може. 

 

 

"Я пропоную змінити рішення обласної ради 1055 і у випадку якщо депутати не підтримали обраного комісією претендента на посаду - проводити конкурс повторно. Все для того, аби можна було призначити керівника закладом, а не тримати людей у напрузі. Це можливість податись ще претендентам на цю посаду," - говорить депутат Микола Драганчук

 

Однак керівник юридичного відділу Рівнеоблради Богдан Гречко запевняє - це буде колізія:

 

 

"Депутати зобов`язані проголосувати за обрану комісією кандидатуру. Є положення, що затверджене Міністерством і депутати повинні підтримувати комісію. Тим паче, що цю комісію вони й обирали," - коментує Богдан Гречко

Варто зазначити, у разі якщо депутати підтримають внесення змін до рішення Рівнеоблради, кількість переможців конкурсів може суттєво зрости. Адже якщо їм знову і знову не сподобається переможець конкурсу - його оголошуватимуть щоразу. Проте, це не виключає і збільшення судових позовів до Рівнеоблради, що має шанс своєю самодіяльністю порушити положення Кабінету Міністрів. 

У разі ж якщо не підтримають змін, а переможець конкурсу їм всеодно не подобається - вони знають що робить. Переносити питання на наступну сесію...

0
Політика # Рівненська обласна рада # Микола Драганчук # призначення # конкурс на посаду
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі