Гроші отримали ті, хто хворих і не бачив: куди направили «ковідні» кошти в медицині катастроф Рівного

Гроші отримали ті, хто хворих і не бачив: куди направили «ковідні» кошти в медицині катастроф Рівного
0
Гроші отримали ті, хто хворих і не бачив: куди направили «ковідні» кошти в медицині катастроф Рівного

Днями правоохоронці викрили 47-річного керівника станції медичини катастроф Андрія Бортніка на незаконній виплаті понад 400 тисяч «ковідних» коштів людям, котрі не працювали безпосередньо із хворими.

Цитуємо пресслужбу поліції: «Під час розслідування встановили, що 47-річний зловмисник, зловживаючи своїм службовим становищем, торік протягом квітня-червня безпідставно підписав накази про розподіл коштів для працівників, які лікують хворих з СOVID-19.

Виявляється, нараховані та виплачені доплати отримали працівники, які не могли залучатись і не залучались для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19. Таким чином державі завдано збитків на майже 437 тисяч гривень».

За це посадовцю загрожує до шести років позбавлення волі.

Що за гроші


Йдеться про доплати, які працівники диспетчерської служби отримали у квітні та травні 2020 року. Тоді Центр екстреної меддопомоги отримав так звані ковідні гроші на виплату працівникам, яких залучали у випадках допомоги при коронавірусній хворобі.

Вчора, 12 січня, на станції «екстренки» відбувся брифінг для преси. Сам керівник медзакладу присутнім не був, а на запитання відповіли вповноважені особи.

І хоч працівники «екстренки» стали на захист керівництва станції, стверджуючи, що доплати отримали «лікарі, фельдшери, водії та працівники Єдиної оперативної диспетчерської служби, аби врятувати життя людям», відомо, що левову частину коштів отримало переважно керівництво медзакладу та його заступники.

Премії керівник Центру екстреної меддопомоги Андрій Бортнік виплатив майже 50 працівникам диспетчерської служби. 10 тисяч гривень він отримав сам, своїм двом заступникам він виплатив майже по 13 тисяч гривень. Решта працівників отримали близько тисячі доплат.

Сьогодні, 12 січня, під час онлайн-брифінгу в РОДА начальниця управління медичної допомоги профільного департаменту Олена Гандзюк, відповідаючи на запитання по темі «екстренки», підтвердила, що медичним працівникам «швидкої», які залучені до роботи з хворими на коронавірус та уклали договір про медобслуговування з НСЗУ, дійсно були передбачені додаткові виплати до 300%.

При цьому перелік працівників, які можуть отримати таку надбавку – чітко не визначений. Це встановлює безпосередньо керівник медзакладу і затверджує рішення наказом.

В ОДА припускають, що в подальшому можуть створити спеціальну комісію, яка розслідуватиме справу про зловживання службовим становищем та розтрати ковідних коштів у рівненській «екстренці».

0
Кримінал
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі