На Рівненщині головний ревізор землі в селі Зоря торгує ділянками, - селяни обурені

На Рівненщині головний ревізор землі в селі Зоря торгує ділянками, - селяни обурені
0
  • На Рівненщині головний ревізор землі в селі Зоря торгує ділянками, - селяни обурені
  • На Рівненщині головний ревізор землі в селі Зоря торгує ділянками, - селяни обурені
  • На Рівненщині головний ревізор землі в селі Зоря торгує ділянками, - селяни обурені
  • На Рівненщині головний ревізор землі в селі Зоря торгує ділянками, - селяни обурені

Ймовірні зловживання в процесі розподілу землі виявили активісти в Зорянській сільський раді. Про це пише член виконкому Зорянської сільської ради Сергій Делідон:

Навіть не знаю, за що я полюбляю OLX? Може тому, що там серед купи непотребу інколи вдається знайти щось справді цікаве. Як наприклад оце оголошення про продаж земельної ділянки https://www.olx.ua/oby…/prodam-zemelnu-dlyanku-IDvk5Mv.html… лінк на яке мені скинули небайдужі жителі нашого села. В ньому якийсь п.Микола продає 14 соток за 3,5$ тис. в досить таки гарному місці Зорі. І все б нічого, але погугливши номер телефону, я зі здивуванням помітив, що він привів мене на мій же допис в групі "Зробимо Зорю кращою" https://www.facebook.com/groups/1507093969526434/permalink/1988289314740228/ з чого для себе, я роблю припущення, що п.Микола, можливо, є тією людиною, яка проводить інвентаризацію земель в Зорянській с/раді. Знайшовши дані ділянки (в оголошенні червоним помічені 2 шт.) в кадастровій карті, і, пройшовши верифікацію через bankID, я отримав прізвище власника – Бабак Микола Юрійович. Я дуже сподіваюся на те, що п.Микола в olx-оголошенні, Бабак Микола Юрійович (власник 2-х ділянок по 14 соток в Зорі) і п.Микола з мобільним номером 097-158-37-09 (який проводить інвентаризацію) – це зовсім різні Миколи. Бо інакше виглядає геть зовсім дивно, що людина, яка за великі гроші платників податків, проводить інвентаризацію земель Зорянської с/р, сама ж знаходить ці вільні земельні ділянки і сама ж їх продає на OLX. Чи не так?

Згідно OpenDataUA Бабак Микола Юрійович є керівником ПП "ІНТЕНСИВ-СЕРВІС". Код: 35505001, адреса: 33014, Рівненська обл., місто Рівне, ВУЛИЦЯ КНЯГИНІ ОЛЬГИ , будинок 5, офіс 305. А власником цієї компанії на 28.11.2017 є Суряхін Михайло Борисович. 

Після перевірки із сільради прийшла відповідь, що вищезазначені земельні ділянки були надані та приватизовані ще у 2012 році. А вже після затвердження генерального плану села Зоря було проведено зміну їх цільового призначення. Вилізло це все зараз лише тому, що небайдужі жителі звернули увагу на те, що в тому масиві почали з’являтися стовпчики, які вказують на межі цих ділянок. А потім знайшли і оголошення на OLX. Неофіційно кажуть, що в ті часи сільрада розраховувалася із геодезистами за надані послуги ділянками, ніби то із за браку коштів. На даний час я знаю розташування принаймні ще трьох земельних ділянок, які, на мою думку, належать близьким до керівників фірми ПП "ІНТЕНСИВ-СЕРВІС" людям. І відчуваю, що ми їх з часом знаходитимемо й надалі...

Друга земельна проблема, на яку я хотів би ще звернути увагу, розташована на іншому випасі с.Зоря, який знаходиться біля приватного підприємства Максимчука В.Є. Як відомо, ці землі на даний момент є за межами населеного пункту і розпоряджається ними обласний геокадастр. За останній час там з’явилося вже 9 (дев’ять!) нових клітинок (приватизованих земельних ділянок), з яких, вдалося ідентифікувати лише трьох власників. По іншим ділянками просто нема даних. З цих трьох ідентифікованих відомо, що вони мають по 15 соток квадратної форми з цільовим призначенням 01.03, тобто для ведення особистого селянського господарства (тут хочеться передати великий привіт відомим грабівським ділянкам, які теж були під с/г і теж квадратними по 15 соток). Наскільки я знаю в Зорянську сільраду облгеокадастр надсилав прохання погодити виділення цих ділянок, але отримував постійно відмови. Проте, як бачимо, їм це не завадило їх віддати. Тому знову, хочу звернутися до депутатів і апарату ради – потрібно використовувати всі можливі і неможливі методи впливу на облгеокадастр для того, щоб змінити нарешті межі населеного пункту і розпоряджатися цими землями самостійно, поки там ще щось залишилося...

0
Наука і технології # земля
Читайте також
9517
На аукціоні продадуть право оренди величезного озера в мальовничому селі на Рівненщині
0
Читати далі
2108
Викладачі "Острозької академії" отримають ділянки аби оформити власне житло
0
Читати далі
3796
В Острозі з аукціону продадуть земельні ділянки в історичній частині міста
0
Читати далі
4772
Рівнерада безкоштовно передасть земельну ділянку в центрі міста екс-депутату міської ради
0
Читати далі
2020
Мешканець Рівненщини не платив аліменти і попрощався з земельною ділянкою
0
Читати далі
761
Прокуратура планує повернути землю на Рівненщині в комунальну власність
Земельну ділянку в м.Корець вартістю близько півмільйона гривень прокуратура поверне у комунальну власність
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі