На Володимиреччині боржник сплатив понад 50 тисяч гривень аліментів

На Володимиреччині боржник сплатив понад 50 тисяч гривень аліментів
1
На Володимиреччині боржник сплатив понад 50 тисяч гривень аліментів

53 800 гривень заборгованих аліментів сплатив мешканець смт Рафалівка Володимирецького району на утримання своєї дитини. Як розповіли у Володимирецькому районному відділі ДВС, така сума боргу виникла за вісім років несплати аліментів.

Завдяки прийнятим в рамках ініціативи Мін’юсту #ЧужихДітейНеБуваєзмінам до законодавства державний виконавець Володимирецького районного відділу ДВС застосував до боржника дієві важелі впливу - обмеження та штрафи, передбачені ст. 71 ЗУ "Про виконавче провадження". Відтак із боржника стягнули заборгованість у повному обсязі.

Нагадаємо, що другий пакет законів #ЧужихДітейНебуває, який вступив в силу 28 серпня, дає виконавцям ще більше інструментів для впливу на недобросовісних батьків.

- Зокрема, це накладення штрафів на суму боргу по аліментах. Також скорочено термін заборгованості по аліментах для винесення виконавцями постанов про обмеження боржників у праві виїзду за кордон, керування автомобілем, користування зброєю та полювання. Якщо раніше цей термін складав 6 місяців, то тепер - 4 місяці. Якщо ж існує заборгованість по аліментах перед дитиною з інвалідністю чи важко хворою дитиною, то такі постанови виконавець виносить за заборгованість понад 3 місяці, - розповідає начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук. - Якщо боржник ухилятиметься від суспільно корисних робіт, до нього застосовуватиметься адміністративний арешт. А злісне ухилення від виконання суспільно корисних робіт передбачає кримінальну відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 2 років.

1
Наука і технології # аліменти
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі