На Рівненщині батьки-боржники сплатили 75,5 мільйонів гривень аліментів

На Рівненщині батьки-боржники сплатили 75,5  мільйонів гривень аліментів
0
На Рівненщині батьки-боржники сплатили 75,5  мільйонів гривень аліментів
Станом на 5 грудня 2018 року державні виконавці Рівненської юстиції стягнули 75,5 млн грн аліментів на користь 18 тисяч дітей. З них, у зв’язку із застосуванням до боржників новацій Законів #ЧужихДітейНеБуває – 35 млн грн.
 
За словами начальниці Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксани Сальчук, два пакети Законів 
#ЧужихДітейНеБуває, які набрали чинності з 6 лютого та 28 серпня цього року, надали виконавцям багато ефективних інструментів впливу на  неплатників аліментів. Ці закони діють і дають гарні результати. Адже нині заборгованість по аліментах у повному обсязі погашена по 1749 виконавчих документах. Наразі в органах ДВС Рівненської області перебуває 15 тисяч виконавчих документів про стягнення аліментів.

Державні виконавці винесли 5358 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України; про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керувати транспортними засобами, у праві користування зброєю та у праві полювання. Також видано 104 довідки про наявність заборгованості з виплати аліментів для виїзду за межі України.

Одним із вагомих інструментів для впливу на недобросовісних батьків стало накладення штрафів на суму боргу по аліментах. Так, станом на 5 грудня на Рівненщині винесено 607 постанов про накладення на боржника штрафу у розмірі 20% на заборгованість по аліментах від 1 до 2 років, 357 постанов про накладення штрафу у розмірі 30% по тих провадженнях, де заборгованість складає від 2 до 3 років, та 795 постанов про накладення штрафу у розмірі 50% за заборгованість понад 3 роки. 34 боржники вже сплатили штрафи за борги з аліментів на суму 368 тисяч гривень.

Також складено 641 протокол про вчинення боржником адміністративного правопорушення, передбаченого частинами 1, 2 статті 183-1 КУпАП, з яких направлено до суду 577. Суди винесли 116 постанов про накладення на 
боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.
 
– Це роботи для тих, хто не має легального доходу або майна, щоб заплатити аліменти своїй дитині. Зазвичай, це прибирання вулиць, фарбування будинків, прибирання кладовищ. Гроші за ці роботи надходять на рахунки дітей. У тому випадку, якщо боржник ухилятиметься від суспільно корисних робіт, до нього застосовуватиметься адміністративний арешт. А у випадку злісного ухилення від виконання суспільно корисних робіт – кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 2 років, нагадує Оксана Сальчук.
 



Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області.
 
 
 

 

0
Наука і технології # Рівненщина # аліменти
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі