Як вибрати обігрівач: поради, які допоможуть не мерзнути взимку

Як вибрати обігрівач: поради, які допоможуть не мерзнути взимку
0
Як вибрати обігрівач: поради, які допоможуть не мерзнути взимку

Кожен з нас хоче жити та працювати у максимальному комфорті. Розпочались справжні зимові похолодання. У сніжну пору року, коли основне  джерело централізованого опалення не задовольняє ваших потреб - на допомогу приходить обігрівач. Саме у такий момент кожен з нас починає масово відвідувати магазини побутової техніки, шукаючи всілякі прилади для обігріву, як альтернативу основному. Однак, поринувши у "світ тепла" часто ми не знаємо,  що саме нам потрібне, та що ж буде краще. 

Обігрівач – це надзвичайно ефективний та зручний спосіб, швидко зігріти себе і рідних у холодну зиму. Сьогодні ми хочемо ознайомити вас із основними перевагами та недоліками різноманітних приладів для обігріву. 

Мабуть, найчастіше у різних офісах можна зустріти такий прилад, як тепловентилятор. Не дивно чому саме офісні працівники наддасть перевагу, як їх називають у народі "дуйчикам", адже вони компактні та легкі, а ще дуже швидко нагрівають повітря. Їхня робота розрахована на 10-12 годин на добу, але такі прилади не здатні замінити звичайне опалення. Вони споживають не надто багато електроенергії, експерти стверджують, що при регулярному використанні цей прилад здатен послугувати до трьох років. Однак, як показує практика, працюють вони дещо довше. 

Ще один популярний прилад обігріву – конвектор. Завдяки широкому різноманіттю, сьогодні можна придбати будь-яку модель, для абсолютно різних за призначенням приміщень: власного житла, складів, дачних будиночків або ж офісів. Вони також малогабаритні, часто на коліщатах, що надає йому мобільності та дозволяє легко пересувати з однієї кімнати в іншу. Такі обігрівачі мають закритий нагрівальний елемент, тому завдяки цьому вони кисень у приміщенні не спалюють, але, як і всі подібні пристрої, висушують його через високу температуру нагрівальних елементів. Взагалі такі обігрівачі здатні обігріти приміщення площею до 28 метрів квадратних. 

Не менш популярними у так званому "світі обігріву" – обігрівачі зі скляною трубкою. Такі пристрої випромінюють інфрачервоні хвилі, які ретельно нагрівають предмети, незважаючи на холодне повітря. Вже через декілька хвилин після увімкнення можна відчути тепло. Дуже популярним є використання таких обігрівачів у холодні пори року на відкритому повітрі: часто можна побачити, як мешканці приватного будинку на власному подвір`ї, або відкритій альтанці гріються за допомогою такого " випромінювача" тепла. Інфрачервоні обігрівачі мають декілька великих переваг: вони не здатні спалювати кисень, а також не піднімають пил, як наприклад, це можуть зробити тепловентилятори, тому це надзвичайно важливий показник для людей, які страждають від алергії. 


Масляні обігрівачі, які зовні нагадують звичайну батарею централізованого опалення мабуть, знайомі кожному. Основною відмінністю таких обігрівачів від конвекторних та інфрачервоних полягає у тому, елемент нагрівання знаходиться у герметичному корпусі, який наповнений машинною олією, яка власне є головним носієм та передавачем тепла від нагрівального елементу до поверхні самого приладу. Такі пристрої повинні працювати лишень у горизонтальному положенні. Як правило, вони оснащені датчиком. як визначає відхилення від горизонталі. Тобто це дозволяє автоматично відключити перекинутий прилад. Дуже часто саме такі обігрівачі використовують у будинках та квартирах. 

Такими ж перевагами, як інфрачервоні обігрівачі володіють інфрачервоні панелі. Нині чималим попитом серед любителів тепла користуються металокерамічні панелі. Вони не спалюють повітря, безшумні, доволі швидко нагріваються, а також стануть вишуканим доповненням вашого інтер`єру, їх часто називають картиною-обігрівачем. Таку назву серед споживачів тепла вони отримали через те, що керамічні панелі виглядають самі по собі гарно, але й також можливе нанесення на них будь-яких малюнків та дизайнів. Наприклад, у закладах харчування та відпочинку такі панелі замовляють з виглядом під мармур, або у класичних кольорах. Навіть просто чорна або біла така панель буде виглядати дуже стильно та підійде абсолютно під кожен дизайн та інтер`єр.   

Пам`ятайте, що під час користування будь-яким обігрівачем, потрібно частіше провітрювати приміщення. Перед тим, як йти до магазину або ж здійснювати купівлю через інтернет, варто чітко визначитись, для чого саме потрібен вам такий пристрій. Це дозволить не лише заощадити кошти, але й дійсно грамотно підібрати тепловіддавач і дійсно зігрітись у холодну пору року! Гарного вибору! 

 

 

Фото ілюстративні 

 

0
i-серфінг # Рівне # Рівненщина # ДомРіа # Обігрівач
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі