Що потрібно знати про склопакети

Що потрібно знати про склопакети
0
Що потрібно знати про склопакети

Металопластикові вікна впевнено крокують Європою, не збираючись поступатись місцем під сонцем віконним конструкціям з клеєного дерева. Популярність вікон з металопластику обумовлена не стільки доступною ціною, скільки функціональністю та розмаїттям конфігурацій, більшість з яких представлено тут

Коли з'явились склопакети

Було б помилкою називати склопакетом цілу віконну конструкцію, тому що так називається безпосередньо скляний блок. Успішність пластикового вікна залежить якраз від якості пакету та способу його виготовлення, а перший склопакет у світі з'явився ще до Другої світової війни.

А патент на перший справжній склопакет було видано аж 1865 році. Щоправда, промислове виробництво було розпочато тільки в Німеччині у 1934 році. Ними обладнували залізничні вагони. Більше різновидів склопакетів запатентувала американська фірма Thermopane. Пакет являв собою два скла, які було з'єднано між собою за допомогою свинцевої рамки. По периметру рамка пропаювалась.

Німецькі склопакети тої пори були зроблені з двох листів скла, які зварені між собою, тобто, повністю скляна конструкція. Американці пізніше намагались клеїти скляні листи з одинарним шаром герметика, а пізніше використовували подвійний шар герметика. І тільки в 1950 році було виготовлено склопакет з еластичним ущільнювачем та засобом для вбирання вологи.

Як роблять склопакети зараз

Конструкція сучасного склопакета з'явилась на початку 70-х років. Пакети мали подвійну герметизацію та шар силікагелю для осушення внутрішнього повітря. Сьогодні за цією технологією виробляється майже 90% всіх склопакетів. Виробництво пакетів сучасного типу виконується у два етапи:

  1. На металеву дистанційну рамку наносять 4-мм шар термопластичного герметика. Деякі технології передбачають нанесення еластичної бутилової стрічки. В цей же момент порожнини рамки заповнюються осушувачем повітря, рамку обробляють певним чином та клеять до неї скло з двох боків.
  2. За допомогою спеціального обладнання наноситься шар зовнішнього герметика одного з двох типів (двокомпонентні суміші що твердішають, або суміші на основі каучуку).

Завдяки осушувачу повітря, який замкнено в герметичній порожнині, волога з повітря прибирається, тому в якісних склопакетах скло ніколи не потіє зсередини. Якщо на внутрішньому боці скла ми бачимо конденсат, склопакет зроблено з порушенням технології виробництва. 

 

На правах реклами
0
Найцікавіші матеріали
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі