Студенти показали, якими стравами рятувалися українці під час Голодомору

Студенти показали, якими стравами рятувалися українці під час Голодомору
0
Студенти показали, якими стравами рятувалися українці під час Голодомору
Студенти Української академії лідерства створили онлайн-ресторан зі стравами, які допомогли українцям вижити у Голодомор, пише Радіо Свобода.
 
У графі «Дізнатися ціну» замість вартості – інформація про те, як кожна з цих страв допомогла свого часу тисячам людей вижити.
Трав'яники – випечений хлібець з натертої трави, замішаний на гарячій воді з додаванням насіння льону.
 
Хлібці – запечена кришена солома разом із просяною й гречаною половою, макухою з конопляного сім’я, товченого в ступі.
 
Суп «Бур'ян» – зварений качан кукурудзи та трава.
 
Палянички – випечені подрібнені картопляні відходи із залишками зернят, замішані на гарячій воді.
 
Хліб – тісто з перетертої кори зі жменькою висівок і листям лободи.
 
Затеруха – запечене тісто з борошна, кори берези та води.
 
Запечений буряк та молоде листя з буряка.
 
 
 
0
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі