Студенти показали, якими стравами рятувалися українці під час Голодомору

Студенти показали, якими стравами рятувалися українці під час Голодомору
0
Студенти показали, якими стравами рятувалися українці під час Голодомору
Студенти Української академії лідерства створили онлайн-ресторан зі стравами, які допомогли українцям вижити у Голодомор, пише Радіо Свобода.
 
У графі «Дізнатися ціну» замість вартості – інформація про те, як кожна з цих страв допомогла свого часу тисячам людей вижити.
Трав'яники – випечений хлібець з натертої трави, замішаний на гарячій воді з додаванням насіння льону.
 
Хлібці – запечена кришена солома разом із просяною й гречаною половою, макухою з конопляного сім’я, товченого в ступі.
 
Суп «Бур'ян» – зварений качан кукурудзи та трава.
 
Палянички – випечені подрібнені картопляні відходи із залишками зернят, замішані на гарячій воді.
 
Хліб – тісто з перетертої кори зі жменькою висівок і листям лободи.
 
Затеруха – запечене тісто з борошна, кори берези та води.
 
Запечений буряк та молоде листя з буряка.
 
 
 
0
Найцікавіші матеріали
У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє неповнолітніх
0
Читати далі
Жительку Рівненщини шахрай ошукав на 300 тисяч гривень
0
Читати далі
Економічне партнерство України з США: про що йдеться
0
Читати далі
Рівненський нардеп Олександр Аліксійчук «Ми ніколи не зловживаємо державними коштами…»
0
Читати далі
Рівненщина відкрила 31 Центр життєстійкості
0
Читати далі
У Рівному на ринку з висоти 4 поверху впав чоловік. Це сталося під час будівництва
0
Читати далі
На Рівненщині викрито групу осіб, які незаконно переправляли військовозобов’язаних за кордон
0
Читати далі
Керівницю однієї з держустанов Рівненської області викрили на хабарі
0
Читати далі
Учні Рівного матимуть додаткові вихідні на Великодні свята
0
Читати далі