Студенти показали, якими стравами рятувалися українці під час Голодомору

Студенти показали, якими стравами рятувалися українці під час Голодомору
0
Студенти показали, якими стравами рятувалися українці під час Голодомору
Студенти Української академії лідерства створили онлайн-ресторан зі стравами, які допомогли українцям вижити у Голодомор, пише Радіо Свобода.
 
У графі «Дізнатися ціну» замість вартості – інформація про те, як кожна з цих страв допомогла свого часу тисячам людей вижити.
Трав'яники – випечений хлібець з натертої трави, замішаний на гарячій воді з додаванням насіння льону.
 
Хлібці – запечена кришена солома разом із просяною й гречаною половою, макухою з конопляного сім’я, товченого в ступі.
 
Суп «Бур'ян» – зварений качан кукурудзи та трава.
 
Палянички – випечені подрібнені картопляні відходи із залишками зернят, замішані на гарячій воді.
 
Хліб – тісто з перетертої кори зі жменькою висівок і листям лободи.
 
Затеруха – запечене тісто з борошна, кори берези та води.
 
Запечений буряк та молоде листя з буряка.
 
 
 
0
Найцікавіші матеріали
Нобелівський комітет оголосив лауреата премії миру 2025 року
0
Читати далі
На Рівненщині біля військової частини знайшли боєприпаси
0
Читати далі
На Рівненщині під час затримання чоловік вдарив ножем поліцейського
0
Читати далі
Нобелівську премію з літератури отримав угорський письменник
0
Читати далі
Військові після полону отримуватимуть 50 тисяч протягом 3 місяців
0
Читати далі
Українці зможуть розлучатися онлайн
0
Читати далі
У Рівненському районі зник 15-річний хлопець
0
Читати далі
Нобелівську премію з хімії присудили за відкриття, яке може допомогти з очищенням від «вічних хімікатів»
0
Читати далі
«HAPPY.PARK» у Рівному – місце, де дитячі мрії оживають!
0
Читати далі