На Рівненщині прокуратура "відбила" недобудований дитсадочок у МЕГУ - 8 мільйонів гривень платити не потрібно

На Рівненщині прокуратура
0
  • На Рівненщині прокуратура "відбила" недобудований дитсадочок у МЕГУ - 8 мільйонів гривень платити не потрібно
  • На Рівненщині прокуратура "відбила" недобудований дитсадочок у МЕГУ - 8 мільйонів гривень платити не потрібно

14 лютого, 7 годин тривало судове засідання у справі щодо повернення 8 мільйонів гривень до міського бюджету. Як відомо, влада Рівного вирішила повернути недобудований дитячий садочок у мікрорайоні "Північний" з власності приватного навчального закладу "МЕГУ". Проте приватний заклад не планував його віддати просто, а ще й вимагав з міської казни близько 8 мільйонів інфляційних втрат та збитків. Суд першої інстанції погодився з цим, а от апеляція вирішила дещо по іншому.

На початку слухання, про закриття провадження по справі, представники вишу заявили про додаткові клопотання. На розгляд яких пішло більше півтори години часу. Під час цього вони просили про надання перерви для того, аби ректор університету Анатолій Дем'янчук, який  з`явився на засідання, детальніше ознайомився з матеріалами справи, але суд на місці відмовив - мотивуючи, що для цього було достатньо часу. 

 

 

Як здавалося, засідання в самому розпалі але до судової зали зайшли представники Національої поліції у Рівненської області й попросили перерву. Адже, як стало відомо,  що двоє хлопців, один з яких був у судовій  залі  прийшли з ножем та балончиками, які у них вилучила охорона на вході. Однак, останні викликали поліцію для вияснення усіх обставин і молодика вивели. 

Декілька годин тривали дебати під час яких, прокурорки Ірина Рункевич та Олена Прищепа попросили скасувати рішення першої інстанції згідно якої міська казна мала б віддати МЕГУ шалені кошти. Представники МЕГУ в свою чергу попросили відмовити у апеляційній скарзі.


Втім суд виніс постанову: апеляційну скаргу заступника керівника рівненської місцевої прокуратури задовільнити частково, та змінити лише суму у рішенні. А в решті залишити - без змін. 

Було прийнято рішення стягнути з Рівненської міської ради на користь ПВНЗ МЕГУ 1 мільйон 950 тисяч гривень безпідставно набутих коштів, 19 500 грнивень інфляційних втрат, 29 537 гривень витрат по сплаті судового збору за подання позовної заяви.

А в задоволенні позову в частині стягнення 7 мільйонів 414 тисяч 741 гривень інфляційних втрат та 1 мільйон 887 тисяч 574 гривень збитків - відмовити.

Також суд прийняв рішення, стягнути з ПВНЗ МЕГУ на користь Рівненської місцевої прокуратури 132 тис. 97 грн  витрат по сплаті судового збору за подання апеляційної скарги. 

Варто нагадати, що прокуратура відкрила провадження щодо бездіяльності міської влади лише після звернення депутата Романа Стасюка. Саме на його думку віддавати ці гроші закладу було б жахливим марнотратством з боку міського голови Володимира Хомка.

Читати: Суд зобов'язав прокуратуру розслідувати бездіяльність влади Рівного у мільйонній суперечці за садочок

Згодом саме Рівненська місцева прокуратура назвала владу бездіяльною, оскільки ті відмовились подавати на апеляцію. Депутати під час сесії довго конфліктували щодо виділення суми на судовий збір, та апарат ради не наполягав. Кілька тисяч гривень було зекономлено, однак ладні були віддати майже 8 мільйоні гривень "без бою" Опозиція назвала це "договорняком" між міським очільником і керівником "МЕГУ". Адже навіть на суд першої інстанції представники міської влади не з'являлись. Після цього прокуратура самі оплатили судовий збір і подали на апеляцію.

Читати:Бездіяльна влада: прокуратура подала апеляцію замість рівненських чиновників

Відтак, майже 8 мільйонів лишаться на потреби рівнян завдяки кільком зверненням одного депутата Романа Стасюка, що не погодився з своїми колегами. Це для порівняння вартість близько 30 дитячих майданчиків, 15 спортивних площадок, ремонти у кількох школах та садочках та 1 новий дуобус для міста... 

0
Політика Наука і технології # Володимир Хомко # бездіяльність Хомка # МЕГУ
Читайте також
3616
Стало відомо хто судитиметься з Хомком за будівництво школи в районі "Щасливого"
0
Читати далі
2934
Пікет у Рівному на майдані (ВІДЕО)
1
Читати далі
1377
Рівненські студенти - срібні призери Спортивних ігор України
У Львові з 05 до 07 червня 2019 року відбулися змагання з баскетболу 3х3 (юнаки) Спортивних ігор України серед студентів коледжів.
0
Читати далі
6720
В "Рівнетеплоенерго" вилучають документи. Підозрюють змову з Рівнерадою і корупцію в особливо великих розмірах
0
Читати далі
1672
Волейбольний турнір у Рівному присвятили засновнику університету
Успішно завершився Всеукраїнський турнір з волейболу присвячений меморіалу засновника Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука. Найкращі команди після виснажливих змагань отримали заслужені нагороди.
0
Читати далі
3398
Касаційний суд поставив крапку у багатомільйонній боротьбі за садочок між владою Рівного та МЕГУ
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі