В "Рівнетеплоенерго" вилучають документи. Підозрюють змову з Рівнерадою і корупцію в особливо великих розмірах

В
0
  • В "Рівнетеплоенерго" вилучають документи. Підозрюють змову з Рівнерадою і корупцію в особливо великих розмірах
  • В "Рівнетеплоенерго" вилучають документи. Підозрюють змову з Рівнерадою і корупцію в особливо великих розмірах

27 травня ухвалою Рівненського міського суду прийнято рішення щодо дооступу слідчим до документів "Рівнетеплоенерго".

Правоохоронці вказують, що службові особи Рівненської міської ради, Управління капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської ради, Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради за попередньою змовою, вчинили дії, спрямовані на зловживання владою, службовим становищем під час використання комунального майна, а також на заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, шляхом надання переваг для суб`єктів господарювання.

У період грудня 2018 - лютого 2019 року, незважаючи на вимоги діючого законодавства, без погодженої та затвердженої на 2019 рік інвестиційної програми ТОВ Рівнетеплоенерго, зловживаючи своїм становищем на користь даного товариства, без схеми теплопостачання затвердили об`єкти теплопостачання (тепломереж, котелень, центральних теплових пунктів), які на даний час перебувають в оренді вказаного товариства, та погодили питання щодо визначення розпорядником та виконавцем таких заходів УЖКГ м. Рівне ВК РМР, а також незаконного фінансування таких заходів за рахунок коштів бюджету м. Рівне в сумі близько 16 млн. грн. та незаконної передачі майна в суборенду. Вчинили дії щодо незаконного виділення коштів з бюджету м. Рівне в сумі близько 16 млн. грн. на проведення у 2019 році ремонту, відновлення та модернізації переданого в оренду для ТОВ Рівнетеплоенерго майна (тепломереж, котелень, центральних теплових пунктів тощо), витрати на які мають здійснюватися в рамках інвестиційної програми ТОВ Рівнетеплоенерго за рахунок коштів амортизаційних відрахувань, що входять до структури відповідних тарифів.

Також у схемі задіяна ДК "Рівнетеплоенерго" - "Рівнетеплосервіс".

Аналізом діяльності ПП Рівнетеплосервіс встановлено, що останнє також задіяне у схемі привласнення коштів, зокрема, під час реалізації заходів по інвестиційній програмі, оскільки остання фінансується від доходів ліцензованої діяльності ТОВ Рівнетеплоенерго. Для цього, ПП Рівнетеплосервіс під час виконання робіт завищує об`єми, їх вартість та матеріалів/обладнання та у подальшому з метою виведення коштів у тіньовий сектор економіки, здійснює фіктивні операції по придбанню товарів, робіт, послуг, оренди майна тощо шляхом використання СПД.

Наразі, слідчі вилучають і вивчають документи. Якщо вина чиновників буде доведена, їх може бути притянено до кримінальної відповідальності. 

 

Нагадаємо, мешканці одного з мікрорайонів скаржились на котельню "Рівнетеплоенерго", що без відповідних погоджень встановили твердопаливний котел. Читати "Запах паленої резини" - у Рівному багатоповерхівки опалює котельня без документівЗгодом, компанія відкрито заявила про намір встановити вже встановлений котел, але доходи отримувати через "Рівнетеплосервіс". Читати: "Рівнетеплоенерго" розповіли чому переводять рівнян на екологічне опалення

 

0
Політика Наука і технології # Володимир Хомко # Сергій Паладійчук # "Рівнетеплоенерго" # влада Рівного
Найцікавіші матеріали
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі