На Рівненщині за опалення осель квасилівчан заплатить районний бюджет

На Рівненщині за опалення осель квасилівчан заплатить районний бюджет
0
На Рівненщині за опалення осель квасилівчан заплатить районний бюджет

Мешканцям Квасилівської селищної ради зменшать оплату за тепло на 7%, коштом бюджету Рівненської районної ради. Саме таке рішення сьогодні прийняли депутати на засіданні позачергової сесії, у зв`язку з вимогою влади та мешканців Квасилова.

Згідно з поданими розрахунками КП "Рівнерайкомуненергія" тариф для населення повинен був складати 2034,02 за 1 Гкал. Однак квасилівчани не погодились з такими розрахунками й висловили своє заперечення посилаючись на скрутне матеріальне становище мешканців селища. Відтак, вартість за 1 Гкал становитиме 1894 грн.

Варто зазначити, котельня, що обслуговує населення Квасилова не є на бюджеті селища, тому різницю у заниженні тарифу вимушена буде профінансувати районна рада. Як запевнив очільник Квасилова Степан Горбатюк, наразі вони не є ОТГ і не зможуть дозволити оплатити усі видатки, які не покриває оплата мешканців. 

Відтак, очільник КП "Рівнерайкомуненергія" Микола Панасюк зазначає про збитки які понесе підприємство у зв`язку з прийнятим рішенням, оскільки структура тарифу є опублікованою і в ній чітко вказане обгрунтування такої вартості:

 

 

"Тариф є економічно обгрунтованим. Покажіть мені чому зменшувати вартість саме на 140 гривень. Якщо знизити тариф, сума видатків з бюджету становитиме 822 433 грн, плюс 400 000 грн які винні протягом 2016 року," - повідомляє Микола Панасюк.

Також Микола Панасюк зазначив, що жителі Квасилова суттєво боргують за цю комунальну послугу й працівники підприємства йдуть у вимушені відпустки, або ж навіть не отримують вчасно заробітних плат через борги підприємства. А депутат райради Олександр Набочук зазначив, що тариф включає в себе як і збільшення оплати праці, підвищення ціни на газ й певну суму у випадку недзвичайної ситуації з тепломережею.

Однак, депутати Рівнерайради погодились знизити тариф до кінця цьогорічного опалювального сезону й в майбутньому розглянути можливість передачі котельні на баланс селищної ради. Таким чином вимоги квасилівчан були підтримані:

 

 

"На жаль, зараз знайти мільйон в бюджеті надзвичайно важко. Оскільки район немає тих надходжень, що були раніше. Ми почули зараз людей і йдемо на зустріч. Далі сільський голова повинен відповідати і формувати тарифи. Згодом, бюджет не зможе потягнути таких видатків. Фактично, ми зараз робимо це коштом інших надходжень й інші сільські ради, що наповнюють бюджет також можуть прийти та просити допомоги. Може статись, що допомагати вже буде нічим. Тому закликаю депутатів прийняти рішення, але надалі відповідальність за такі дії повинен нести сільський голова," - зазначив очільник Рівнерайради Микола Сальчук.

 

Головне фото: очільник Квасилівської селищної ради Степан Горбатюк

 

0
Наука і технології # Квасилів # Микола Сальчук # Степан Горбатюк # Рівнерайкомуненергія # Рівнерайрада # Набочук Олександр # Микола Панасюк
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі