У Рівному більше не буде онкологічного диспансеру

У Рівному більше не буде онкологічного диспансеру
0
У Рівному більше не буде онкологічного диспансеру

У Рівненському обласному онкологічному диспансері триває реорганізація. Відповідно до вимог медичної реформи заклад перетворюється неприбуткове комунальне підприємство. Крім того невдовзі диспансер може змінити назву на Рівненський протипухлинний центр. Про це на медичній комісії Рівненської обласної ради розповів головний лікар закладу Григорій Максимяк.

- Зараз бурхливо змінюється законодавство в сфері медицини. Відповідно до всіх новацій диспансеризація як термін виключена з медичної документації, а назва диспансер є застарілою. Крім того назва протипухлинний центр є більш делікатною і не так однозначно асоціюється з онкологією. Крім того така зміна допоможе нам приймати і пацієнтів з інших регіонів,-  мотивував таке рішення пан Масимяк перед депутатами обласної ради.

Рішення про реорганізацію та зміну статуту онкодиспансеру депутати мають ухвалити на черговій сесії облради 27 липня.  Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства розглянула питання щодо реорганізації 8 таких медзакладів. Йдеться про обласний шкірно-венерологічний диспансер, обласну стоматологічну поліклініку, обласну станцію переливання крові, обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім. В.Поліщука, обласний онкологічний диспансер, обласний перинатальний центр, обласний госпіталь ветеранів  війни та Острозьку обласну психіатричну лікарню.

Існування закладів охорони здоров’я у формі комунальних установ більше не є доцільним, позаяк медична реформа передбачає  їх автономізацію. Тому законодавець надав право комунальним закладам охорони здоров’я реорганізовуватися шляхом перетворення в комунальні некомерційні підприємства. Автономізація розширює свободу в питаннях управління та фінансування. Автономні заклади зможуть самостійно залучати необхідних фахівців, впроваджувати нові технології, перерозподіляти кошти для фінансування поточних і стратегічних потреб, а також легально продавати ті медичні послуги, які не увійдуть до затвердженого базового безкоштовного пакета.

0
Політика Суспільство # Григорій Максимяк
Найцікавіші матеріали
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі