В нашій галактиці може існувати близько 40 розумних цивілізацій

В нашій галактиці може існувати близько 40 розумних цивілізацій
31
В нашій галактиці може існувати близько 40 розумних цивілізацій

Вчені припускають, що ці інопланетні цивілізації вже можуть контактувати між собою з допомогою розвинених технологій.

Експерти провели нові розрахунки, з допомогою яких змогли визначити кількість позаземних цивілізацій, які, ймовірно, могли б контактувати між собою і в майбутньому можуть передати сигнали на Землю.


В 1961 році астроном Френк Дрейк запропонував своє рівняння для оцінки числа розумних цивілізацій. Воно складається з семи факторів, що розраховуються відносно середнього числа зірок, які протягом року перетворюються в галактики, та часу, впродовж якого цивілізація зможе навчитися відправляти сигнали в космос на достатню відстань, щоб їх могли виявити інші жителі галактики.

Але, за словами авторів дослідження, багато факторів з цього рівняння неможливо виміряти. Оцінка числа розумних цивілізацій могла становити як нуль, так і кілька мільярдів, що викликає більше питань, ніж відповідей. Довгий час вчені працювали над уточненням рівняння Дрейка, додаючи до нього нові дані та змінні.

За основу останнього дослідження було взято припущення, що розумне життя буде формуватися на інших, схожих на Землю, планетах приблизно так само, як це відбувалося у нас. Таким чином, живі організми на таких планетах формуються протягом кількох мільярдів років в процесі еволюції.

Автори дослідження зазначають, що таке припущення, відоме як Астробіологічний принцип Коперника, є справедливим, адже відомо, що формування хімічних реакцій та зірок можливе лише за існування «правильних» умов. Якщо припустити, що розумне життя формується за певними науковими детермінантами, а не випадково, то ймовірним є припущення існування схожих цивілізацій в нашій галактиці. При цьому, вони можуть навіть зовні бути подібними до людей.

Принцип Коперника полягає у тому, що тіла Сонячної системи не є унікальними, а тому у Всесвіті мають існувати планетарні системи з такими ж умовами для зародження та формування розумного життя. 

211 цивілізацій вже зараз можуть передавати сигнали одна одній?


При проведенні розрахунків вчені припустили, що на інших «підходящих» планетах, як і на Землі, життя формується між 4,5 та 5,5 млрд років після формування зірки. Таким чином, наразі в нашій галактиці Чумацький Шлях існує до 211 цивілізацій, які можуть спілкуватися з іншими. Уточнюючи критерії, вчені прийшли до найбільш ймовірного числа – це 36 розумних інопланетних цивілізацій. Хоча, самі дослідники наголошують, що це число є досить консервативним, так як засноване на тому, як давно наша власна цивілізація почала посилати сигнали в космос.

Цікавим також є висновок, що людство має проіснувати ще мінімум 6 120 років для того, щоб мати можливість спілкуватися з іншими цивілізаціями в обидві сторони. Найближчий «кандидат» для такого зв’язку, за інформацією вчених, може знаходитись на відстані близько 17 000 світлових років.

Якщо ж вдасться встановити контакт з більш близькими планетами, це означатиме, що тривалість життя таких цивілізацій може становити тисячі та мільйони років, що дозволяє їм підтримувати зв’язок протягом сторічь. Такі дані можуть дати шанс і на більш позитивні прогнози щодо виживання людства.

Не дивлячись на те, що підтвердити практично результати дослідження поки що неможливо, такі оцінки роблять більш реальними твердження щодо існування позаземних цивілізацій, з якими ми можемо вступити в контакт. Крім цього, місії на Марс, Сатурн та супутник Юпітера Європу стануть першими кроками до досліджень життя на інших планетах. І, можливо, вже скоро ми зможемо стати на крок ближче до відповіді на споконвічне питання: чи самотні ми у Всесвіті?

За матеріалами Tokar.ua

Читайте також: «Якщо не вжити термінових заходів – у нас буде Італія»: Хомко про Covid-19 у Рівному

Читайте також: Кабмін вирішує, чи відпускати дітей в школу з 1 вересня

Читайте також: Зеленський підписав закон, який звільнив випускників від здачі екзаменів

31
i-серфінг
Найцікавіші матеріали
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі