«Зрадники, колаборанти та прихильники срср»: Рівненська СБУ розповіла про найцікавіші воєнні злочини в області

«Зрадники, колаборанти та прихильники срср»: Рівненська СБУ розповіла про найцікавіші воєнні злочини в області
0
«Зрадники, колаборанти та прихильники срср»: Рівненська СБУ розповіла про найцікавіші воєнні злочини в області

У Рівненській ОДА відбувся брифінг, присвячений роботі СБУ в Рівненській області.

Речниця Управління СБУ Анна Свінціцька-Савчук розповіла про викриття державних зрадників, колаборантів та прихильників збройної агресії з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

 

Так, з початку року у кримінальних провадженнях, розпочатих УСБУ Рівненщини, повідомлено про підозру за:

— вчинення державної зради – 6 особам;

— колабораційну діяльність – 8;

— несанкціоноване поширення інформації про ЗСУ – 3;

— незаконне переміщення через державний кордон ухилянтів від мобілізації – 8.

 

Стосовно цих осіб тривають заходи із забезпечення судового розгляду їх діянь та притягнення їх до відповідальності.

 

Засуджено 1 особу, котра закликала до насильницького захоплення державної влади. Крім цього, повідомлено про підозру 13 особам (засуджено – 9), котрі виправдовували російську агресію, та 19 особам (засуджено – 14), які поширювали комуністичну символіку.


Серед найгучніших затримань, які провели співробітники СБУ останнім часом на Рівненщині:
— затримання громадянина рб, який був завербований співробітником білоруського кдб та здійснював розвідувально-підривну діяльність проти України. Зокрема, обходив прикордонну територію і спостерігав за переміщенням Сил оборони.

— затримання російського шпигуна у Рівному, який мав намір здійснити диверсію на одному з об’єктів транспортної інфраструктури регіону, а також передав представнику спецслужб рф координати дислокації одного із підрозділів ЗСУ. Співробітники СБУ регіону своєчасно викрили злочинні плани диверсанта та запобігли підриву одного із об’єктів критичної інфраструктури області.

 

— Речниця Управління СБУ в Рівненській області вкотре наголосила на забороні знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали щодо діяльності Сил оборони, переміщень військової техніки, роботи ППО чи наслідків ворожих обстрілів.

 

А також нагадала, що Служба безпеки України просить громадян, які мають вуличні веб-камери, припинити трансляції в режимі реального часу. Адже ці відео окупанти можуть використати для обстрілу українських міст.


 Мешканців регіону просять у разі виявлення таких стрімів, повідомляти на офіційний чат-бот СБУ: t.me/stop_russian_war_bot або на гарячу лінію УСБУ в області: (0362) 62-43-43

 

Як підкреслила Анна Свінціцька-Савчук, щоб вберегтися від дезінформації ворога необхідно: користуватися лише офіційними та перевіреними джерелами інформації; звертати увагу на дату публікації матеріалу; читати не лише заголовок новини, а й увесь текст, не піддаватися впливу занадто емоційних матеріалів; зважати на неточності у тексті.


 «В окупантів не вдається взяти нашу країну зброєю, тому вони намагаються дезінформувати українців. СБУ попереджає, що створений контент ворога є частиною ІПСО та координується спецслужбами рф», — підкреслила речниця Управління СБУ в Рівненській області.

 

СБУ Рівненщини активно продовжує викривати людей, які відкрито прославляють дії рашистських загарбників та публічно заперечують збройну агресію російської федерації на території України.


Саме тому, спікерка звернулася із закликом: якщо ви побачили особу, дії якої можуть свідчити про причетність до протиправної діяльності, чи особу, яка проявляє підвищений інтерес до військових обєктів, або критичної інфраструктури, повідомляйте про це на номер та сервіс, вказані вище.
Це стосується й інформації про російських військовослужбовців чи переміщення ворожої техніки, адже це неодноразово допомагало нашим військовим ліквідувати ворога.

0
Суспільство Кримінал
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі