Адвокат з Запоріжжя проти Рівненської ОДА. Чи будуть домовлятися?

Адвокат з Запоріжжя  проти Рівненської ОДА. Чи будуть домовлятися?
0
Адвокат з Запоріжжя  проти Рівненської ОДА. Чи будуть домовлятися?

У Запоріжжі суддя Ольга Матяш подала у відставку. Це означає, що у Рівненській ОДА поки що всі лишаються на своїх місцях. Та незабаром ця ситуація може кардинально змінитись, або ні... Розбирались в судових розбірках між бізнесменом та адвокатом з Запоріжжя та Рівненською ОДА - сайт "ВСЕ".

Нагадаємо, 16 травня проходив Відкритий конкурс на шматок рівненської владиГолова Рівненської облдержадміністрації шукав собі четвертого заступника. Конкурс було оголошено майже втаємниченим шляхом, і оголошення про нього було опубліковане на сайті таким чином, що віднайти його там було майже нереально. Та все дарма, адже ми дізнались і заохочували всіма можливими шляхами подавати свої кандидатури охочих. На ласу посаду підійшло три кандидати. Бажаючих стати заступником голови Рївненської ОДА троє. Це Віталій Ундір, Олексій Лясковець та Андрій Лендел. До другого туру конкурсу пройшло двоє. Андрій Лендел та Віталій Ундір. Переможцем став пан Віталій. Що правда, це не стало ні для кого новиною, адже раніше повідомлялося, що Олексій Муляренко хотів бачити саме Віталія своїм заступником. Та й відповідно до нових умов, у випадку звільнення голови ОДА, його заступник лишається на посаді і стає в.о. голови.

Згодом, Олексій Лясковець подав до суду на конкурсну комісію:

 

Він вимагає визнати протиправним та скасувати рішення конкурсної комісії на зайняття вакантної посади. Однак, Віталій Ундір заявив, наче це не збіг, що у далекому Запоріжжі вирішуватимуть долю вже призначеного заступника. 

 

Поки відбуваються судові перепетії, голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко видав розпорядження звільнити свого першого зама Юрія Приварського. Що правда, коли він вийде з лікарняного. Коли це станеться поки не відомо) і навіть якщо це станеться найближчим часом, то Юрій Приварський заявляв, що, найімовірніше, подаватиме до суду. Та повноваження свої він теж втратив. Олексій Муляренко дуже передбачливо все передав новопризначеному Віталію Ундіру. "Острозький гамбіт": чи змінить Ундір відстороненого Приварського на посаді першого заступника голови Рівненської ОДА. Тепер перевиконання бюджету в надійних руках і у випадку звільнення голови, на місці "вічно" може лишатись Віталій Ундір. Єдине, що їм може нашкодити - це позов Олексія Лясковця. Адже при зміні голови, ОДА може визнати його і "прибрати" Ундіра. 

"Лікуюся"

У випадку, якщо Юрій Приварський повернеться на посаду, йому також безумовно буде на руку судова тяганина в далекому Запоріжжі. Адже, у випадку програшу ОДА, конкурс доведеться оголошувати знову і вважати повноваження Віталія Ундіра перевищеними. А це, можливо, і кримінальна відповідальність. На цей момент, у Юрія Юрійовича від функціональних обов'язків не лишилось нічого. Нині він ще хворіє і поки від коментарів відмовляється. 

"Шанси мізерні"

Олексій Лясковець вважає, що Рівненська ОДА порушила право на державну службу кожного громадянина України. У випадку, якщо йому вдасться виграти суд, то однозначно скандал набере всеукраїнського масштабу. В такому, випадку всі плани Олексія Муляренка щодо підтримки Віталія Ундіра, можуть "розсипатись". Однак, якщо Олексій Муляренко вмовить Олексія Лясковця забрати адміністративний позов, то багато проблем можна уникнути, в тому числі навіть якщо Юрій Приварський повернеться через суд на посаду, то повноваження першого зама та інші йому віддавати не потрібно) Можна буде його лишити четвертим замом, але без нічого. Хоча, з коментаря голови, такий розвиток подій малоймовірний:

"На рахунок бажання когось подаватись до суду, то це їхня справа - ми будуємо правову Державу, а відтак вирішувати спірні питання в суді - це нормально, це їх право, навіть якщо і шанси мізерні," - вважає голова ОДА Олексій Муляренко.

Як розвиватимуться події далі - передбачити складно, але поки відомо одне -  Рівненська облдержадміністрація не вилазить із судів. І "вилізе" ще точно не скоро, оскільки суддя Ольга Матяш подала у відставку. Тепер розгляд справи почнуть спочатку, обравши рандомним шляхом нового суддю. І чекають ОДА у Запоріжжі...

Хіба що, комусь вдасться "підписати мирову"...

Далі буде.. 

0
Політика Економіка
Найцікавіші матеріали
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі