Бажаючих стати заступником голови Рївненської ОДА троє

Бажаючих стати заступником голови Рївненської ОДА троє
0
Бажаючих стати заступником голови Рївненської ОДА троє

Сайт «ВСЕ» писав про конкурс на посаду заступника голови Рівненської облдержадміністрації, який було оголошено майже потайки 28 квітня. У п’ятницю сплив термін подачі документів на участь у конкурсі. Тоді я звернувся до заступника начальника відділу кадрової роботи апарату облдержадміністрації Лариси Трифонюк з проханням розповісти скільки претендентів подалось на участь. Чиновниця спочатку відмовилась відповідати, а потім наголосила, що заявки на участь приймаються до 17:00. Як і прогнозувалось, зателефонувавши о 17:01 слухавку ніхто не взяв.

Кількість та прізвища претендентів дізнався сьогодні від керівника апарату Рівненської облдержадміністрації Олександра Бірюкова. Бажаючих стати заступниками Олексія Муляренка троє: депутат облради від БПП «Солідарність», начальник обласного управління соцзахисту Віталій Ундір, помічник голови Рівненської облради Андрій Лендел та екс-депутат Дубровицької райради від БПП «Солідарність» Олексій Лясковець.

Був серед бажаючих ще начальник відділу комунального майна облради Юрій Нілабович, якого пов’язують з Радикальною партією Ляшка. Однак йому відмовлено в прийомі документів оскільки його кандидатура не відповідає всім критеріям прописаним в умовах конкурсу. До речі, як писав раніше сайт «ВСЕ», саме ці критерії можуть у подальшому стати підставою для оскарження результатів відбору. Оскільки не відповідають Законам, котрі регламентують державну службу. Але це інша тема. Я ж хочу познайомити вас з тими претендентами, чиї документи комісія з проведення конкурсу прийняла.

 

Віталій Ундір

За інформацією з наших джерел, від початку увесь цей конкурс на посаду заступника голови Рівненської облдержадміністрації задумувався саме під Віталія Ундіра. Попри те, що конкурс не вдалось провести таємно з одним претендентом, за високою ймовірністю саме Ундір стане його переможцем.

Випускник економічного факультету Національного університету „Острозька академія” свій перший трудовий досвід здобув ще  в період навчання  переходом на індивідуальний план.   Працював на Острозькому молокозаводі, який очолювала „залізна леді” Острога – його мама Любов Семенівна Мельничук. У 2006 році Віталій Ундір став депутатом Острозької міської ради попереднього від Народної партії Литвина. Згодом змінив партійність і на виборах 2010 року вже був членом партії Сергія Тігіпка „Сильної України”. Ще через п’ять років, у 2015 році Ундір стає депутатом Рівненської облради від Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Після роботи на заводі, яким керувала мама, Віталій Ундір у 2010 році перебирається до кабінету першого заступника міського голови Острога. Після революції  Гідності йде з посади заступника мера і незабаром опиняється у кріслі голови Острозької райдержадміністрації. Та вже за рік стає начальником обласного управління соціального захисту.

 

Андрій Лендел

Випускник економічного факультету Ужгородського державного університету Андрій Лендел з 1991 по 2001 рік працював на різних посадах від диспетчера відділу постачання та збуту Костопільського підприємства райагропостач до директора Костопільської філії біржі «Прайс». З 2004 по 2008 – підприємець.

Давній член ВО  «Батьківщина» Андрій Лендел довгий час був у тіні. Звичними його посадами у політиці були помічник або радник. Так з 2007 по 2014 рік Лендел був помічником народних депутатів (на платній ооснові) від біло-сердечної партії. Спочатку - помічником консультантом народного депутата Юрія Прокопчука (2007-2012 роки), а потім народного депутат Миколи Кучерука (2012 -2014 роки).

Побував Андрій Лендел розпочати й власну політичну кар’єру. У 2013 році балатувався на проміжних виборах до Рівненської обласної ради по виборчому округу у Костополі. Але депутатом не став. Нині Андрій Лендел працює помічником голови Рівненської обласної ради.

 

Олексій Лясковець

Про цього претендента можна сказати рядками з вірша Самуїла Маршака: «Власник заводів, газет, пароходів…». Не буквально, а в сенсі того, що цей претендент далеко не бідна людина, судячи з його декларації.

Випускник Запорізького національного університету, має вчений ступінь кандидата юридичних наук. Якщо відразу зрозуміло хто стоїть за попередніми кандидатами то у випадку з Олексієм Лясковцем з першого погляду сказати важко. Щоправда всі ниточки ведуть до народного депутата від БПП «Солідарність» Василя Яніцького. Чиє прізвище час від часу виникає у розмовах в Адміністрації президента в контексті кандидатури наступного голови Рівненської ОДА.

Свої перші кроки у політиці Олексій Лясковець робив ще у 2002 році ставши помічником народного депутата від «Нашої України» Вадима Трофименка. Який як і Лясковець родом із Запоріжжя. На деякий час пан Олексій зникає з політичної арени і знову на ній з’являється на минулих місцевих виборах. Тепер він став депутатом Дубровицької районної ради. Навіщо це йому? Вочевидь це якось було пов’язане з тим, що саме на тому окрузі є нардепом Яніцький. Та зрештою депутатом пан Олексій побув не довго і трохи більше ніж за рік склав депутатський мандат. Та не втратив інтерес до Рівненщини і подав свою кандидатуру на конкурс, який відбудеться 16 травня о 10:00 у кабінеті 207 за адресою місто Рівне, майдан Просвіти, 2.

Беріть участь в оцінюванні цього матеріалу! Натискайте "лайк" або "дізлайк" - впливайте на рейтинг!

Включайтеся в обговорення цього тексту на наших сторінках у соціальних мережах https://facebook.com/sitevse та https://vk.com/vse_rivne

0
Політика # конкурс на посаду # Віталій Ундір # Андрій Лендел # Олексій Лясковець
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі