Партія "ОСНОВА" гарантує вирішення проблем переселенців Рівненщини

Партія
0
Партія "ОСНОВА" гарантує вирішення проблем переселенців Рівненщини

Кандидат у Президенти України, Сергій Тарута - переселенець і багато втратив на Донбасі, тому на власному досвіді знає, що таке покинути свій будинок. Він патріот і розуміє вибір тих, хто виїхав з окупації і вибрав Україну. Тарута гарантує вирішення житлового питання переселенців, відновлення в повному обсязі конституційних прав, компенсацію збитків внаслідок втрати майна, реалізацію програми державної підтримки їх підприємницьких ініціатив, прискорення соціалізації в громадах за новим місцем реєстрації. А після початку реінтеграції звільненого Донбасу Тарута забезпечить переселенцям можливість повернутися додому і відновити мирне і гідне життя на Донбасі.

З Тарутою Донбас ЗАпрацює!

"У рамках реалізації мирного плану "Три Основи" буде забезпечена також реінтеграція переселенців, включаючи відновлення ними прав на втрачену власність в окупованих районах. Для підйому економіки регіону буде створено Агентство по відновленню Донбасу і проведена міжнародна донорська конференція. Загальний розмір інвестицій на відновлення регіону складе не менше $ 5 млрд на рік ", - зазначає Сергій Тарута.

"Ми в "Основі" вважаємо, що проблему житла для переселенців можна повністю вирішити за півтора-два роки. Зокрема, за рахунок введення в дію об'єктів незавершеного будівництва. Адже зараз дуже багато недобудованих будинків знаходяться під заставою у банків, які в свою чергу - в заставі у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. І є величезна кількість донорів, які готові допомагати вирішувати цю проблему. Тому ми впевнені, що ресурси для вирішення проблеми житла є, модель реалізації програми ми вже розробили. Коли "Основа" прийде до влади, проблема житла для переселенців буде швидко вирішена", - заявляє голова партії "Основа" Андрій Ніколаєнко. 

Одним з найважливіших і невідкладних завдань Верховної Ради є необхідність відновлення справедливості щодо виборчих прав переселенців, вважає Сергій Тарута. І зазначає, що зараз сотні тисяч громадян-патріотів, які в страшних 2014-2015 роках вибрали для себе Україну, живуть і працюють в громадах по всій країні. Але переселенці позбавлені конституційного права брати участь у місцевих виборах. Цю несправедливість ми з колегами-депутатами запропонували виправити, і ще в 2017 році подали відповідний законопроект №6240. У січні 2019 року профільний комітет ВР з питань правової політики і правосуддя схвалив його. Тепер справа за підтримкою закону Радою на пленарному засіданні.

"Потрібно допомогти нашим громадянам, які через війну залишили свої будинки. Необхідно не лише повернути їм конституційне виборче право на місцевих виборах, а й легше інтегруватися в місцеві громади", - каже Сергій Тарута.

У грудні 2018 року Сергій Тарута зареєстрував також законопроект №9367, яким пропонує полегшити ситуацію в тому числі і переселенцям, які брали своє житло в іпотеку.

Люди брали кредити, в тому числі й валютні, в мирний час. І сьогодні банки йдуть назустріч таким переселенцям, списуючи їм частину боргу. Щоб ця норма почала діяти в інтересах позичальників, потрібно прибрати зі статті 165 Податкового Кодексу посилання на ветований Президентом закон про реструктуризацію валютної іпотеки. Ось це я і пропоную зробити - щоб переселенці не платили прибутковий податок з тієї частини іпотечних кредитів, яку їм банки вже списали. Фактично я пропоную виправити помилку в Податковому Кодексі, яка заважає позичальникам скористатися своїм правом, пояснює Сергій Тарута.

 

 

 

На правах реклами 

0
Політика # партія ОСНОВА # Валентин Кирилюк # Сергій Тарута
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі