"Медики, на вихід": Будівлю екстреної медицини в Острозі здають під склад

3
"Медики, на вихід": Будівлю екстреної медицини в Острозі здають під склад

В даному матеріалі ми не лише розповімо історію з Острога, а і навчимо як привласнити комунальну будівлю у самісінькому центрі міста за безцінь. Чудова схема за якою тисячі будівель, що були у власності громади - стали приватними. Однією з них стане острозька швидка - детально на "ВСЕ".

У серці туристичного Острога знаходиться приміщення швидкої медичної допомоги. Власником приміщення швидкої є громада області і розпоряжається ним Рівнеоблрада. Через жахливий стан і аварійність, медиків довелось "переселити" далеко від центру, в будівлю санітарної станції. 

Рішення перевести було тимчасовим, аби виготовити необхідні папери, віднайти кошти і зробити реконструкцію. Ба більше, можливо збудувати нове приміщення. Все тому, що територіально це прекрасне місце, що дозволяло оперативно діставатись у будь який район і рятувати життя мешканців, а реформа швидкої допомоги з додатковими на це коштами вже "не за горами". Лишень проблема у тому, що на голову медиків доти цілком ймовірно міг впасти дах.

Однак, питання щодо початку розробки документів необхідних для початку ремонту лежало в кулуарах понад рік. 

 

"Щороку я пишу звернення, аби отримати кошти на документацію, аби почати ремонт. Жодної реакції. Тепер звернулась фірма, що попросила в оренду будівлю Ми направили згідно процедурі в управління і останні погодились. Воно стоїть рушиться. Буде чіткий договір оренди і у разі якщо нам воно знадобиться - повернемо" - прокометував головлікар "Обласного центру екстренної медичної допомоги" Андрій Бортнік.

ТОВ "Дімбудмаркет" це фірма яка дізналась про те, що нині питання не рухається в кабінетах влади і вони вирішили взяти в оренду дану будівлю. З власних джерел відомо, що їх офіс знаходиться в одній будівлі з гучно-відомою фірмою "Барбакан".  На що отримали позитивне рішення. Втім, якщо більше однієї особи виявлять таке бажання  - буде оголошено аукціон.

 

 

В Рівненській облраді запевняють - нічого страшного не відбувається:

 

"Ми отримали звернення від екстренної медицини і згідно з процедурою погодили. Фірма просто орендуватиме склади, а якщо потрібна стане будівля, то ми розірвемо угоду" - зазначив начальник відділу з питань спільної власності територіальних громад РОР Юрій Нілабович.

Здавалось нічого поганого. ТОВ "Дімбудмаркет" хоче орендувати склад. Однак, ніхто не розповідає найцікавішого. Все тому, що будь який орендар має право на першочерговий викуп будівлі у власність. Якщо ж він зробить там ремонт, то це беззаперечний факт. І тоді сподіватись, що швидка повернеться у центр міста нереально. 

Саме за такою схемою зазвичай отримують у власність комунальне майно, що належить усім громадянам. Цілком вірогідно, що реформа дасть можливості профінансувати ремонти, як це робиться зараз у ФАПах та амбулаторіях. Однак, ймовірно до того часу ремонтувати буде нічого і ніде. А поки медикам лишається тіснитись в далеко не набагато кращих умовах санстанції. Медикам, які щохвилини рятують наші з вами життя. 

3
Політика Наука і технології # Острог
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі