Рівненського «Робін Гуда» суд лишив в ізоляторі тимчасового тримання

Рівненського «Робін Гуда» суд лишив в ізоляторі тимчасового тримання
0
  • Рівненського «Робін Гуда» суд лишив в ізоляторі тимчасового тримання
  • Рівненського «Робін Гуда» суд лишив в ізоляторі тимчасового тримання
  • Рівненського «Робін Гуда» суд лишив в ізоляторі тимчасового тримання

Одинадцятого лютого Рівненській міський суд розглянув два клопотання щодо Віктора Пустинського, відомого в місті на прізвисько «Пустий», якого місцеві ЗМІ прозвали Робін Гудом. Одне клопотання про продовження терміну тримання під вартою, інше – про відібрання у підозрюваного біологічних зразків для проведення експертизи, аби довести що вилучена зброя та інші предмети належать Пустинському.

Нагадаємо, чоловіка підозрюють у підпалах автомобілів відомих рівнян. Під час обшуків у складських приміщеннях «Пустого» на вулиці Курчатова, поліцейські виявили та вилучили арсенал зброї та боєприпасів, а це понад 10200 одиниць.

Віктор Пустинський тоді на камеру зізнавався, що справді автомобілі підпалював, але за його словами, таким чином він карає нечесних та поганих людей.

Варто зазначити, що його підозрюють в обстрілі будинку голови Рівненського міського суду Петра Денисюка. Сам підозрюваний називає себе військовополоненим за правду. Каже, що так боровся із несправедливістю.

Читайте також: «Пустой» відмовився говорити у суді, доки в залі є прокурор, пов’язаний з кримінальними оборудками у місті (ВІДЕО)

Днями «Пустому» оголосили про підозру у скоєнні низки і інших злочинів, у тому числі – підпал автомобіля начальника управління охорони здоров’я Рівненської обласної адміністрації Юрія Осіпчука.

Два місяці тому підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у СІЗО, проте через декілька днів чоловік потрапив до лікарні із відкритим переломом ноги, руки та черепно-мозковою травмою. В СІЗО повідомили, що він впав із другого поверху ліжка, але із власних джерел нам стало відомо, що його побили однокамерники за «довгий» язик. Віктор Пустинський раніше заявляв, що у ході розгляду його судової справи, має намір розповісти про усі подробиці співпраці криміналітету із суддями, прокурорами та поліцейськими: хто, кому, скільки та за що платить. Наразі чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання сам – такі заходи безпеки застосували правоохоронці, щоб не виникало більше фізичних методів впливу в СІЗО.

Захисник підозрюваного Сергій Полянчук просить застосувати до Пустинського інший запобіжний захист, а саме - цілодобовий домашній арешт, оскільки він є єдиним годувальником 72-річної мами, яка хворіє та потребує допомоги. Суддя Сергій Наумов відмовив адвокату у такому клопотанні, відтак Віктор Пустинський ще місяць, до 16 березня проведе в ІТТ.

Читайте також: Рівненський підпалювач автомобілів Пустинський проситься із СІЗО до дому

Щодо клопотання про відібрання біологічних зразків у підозрюваного суддя відмовив, адже у разі необхідності отримання зразків для проведення експертизи, вони відбираються стороною кримінального провадження, яка звернулася за проведенням експертизи або за клопотанням якої експертиза призначена слідчим суддею. Оскільки сама експертиза ще не призначена, суддя не може задовільнити це клопотання. Водночас, адвокат Пустинського зазначає, що у разі призначення експертизи, його підзахисний не буде заперечувати надати біологічні зразки добровільно, без окремої ухвали суду.

0
# Апеляційний суд Рівненської області # Сергій Наумов # Віктор Пустинський # Юрій Осіпчук # Сергій Полянчук
Читайте також
1557
Апеляційний суд виправдав рівненських активістів, що проводили акцію за імпічмент Зеленського
0
Читати далі
1224
Закінчився суд над наркодилером з Рівненщини, який ще в 2013 намагався перевезти через кордон психотропи
0
Читати далі
1191
"Театр абсурду" в Рівненському міському суді: 5 років не можуть покарати винних у вбивстві
Суди тривають вже п’ятий рік, а по суті жодного засідання ще не було
0
Читати далі
1959
"Бардак і бєзобразіє, а я за красоту", - звинувачений у сепаратизмі Гранітний знову у суді. ВІДЕО
0
Читати далі
1041
Акціонерне товариство на Рівненщині не хоче віддавати землю
Повернути державі чотири з половиною гектари землі у Сарнах на Рівненщині у стані не гіршому, ніж її передали орендарю, намагаються через суд.
0
Читати далі
844
У Рівному судитимуть 2 поліцейських, які одержали 1 тис дол хабара
Майор та капітан поліції вимагали та одержали від громадянки неправомірну вигоду у сумі 1 тис дол США за непритягнення її до кримінальної відповідальності.
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі