Рівнерада без конкурсу "пустила з молотка" майно трьох ЖКП вартістю 20 мільйонів гривень

Рівнерада без конкурсу
0
Рівнерада без конкурсу "пустила з молотка" майно трьох ЖКП вартістю 20 мільйонів гривень

Сьогодні депутати Рівнеради відправили одразу три рівненських ЖКП у вільне плавання. Точніше рішеннями ради погодила оцінку майна ЖКП та погодила передати їх в оренду на 5 років управляючим компаніям. Відповідно до акту оцінки цілісний майновий комплекс ЖКП «Сонячне» оцінили у 5 мільйонів гривень, ЖКП «Західне» - у 6,7 мільйона гривень, ЖКП «Перспективне» у 8,2 мільйона гривень. Відповідно до проголосованих сьогодні рішень  ЖКП «Сонячне» перейде в оренду на п`ять років до Товариства з обмеженою відповідальністю «Управляюча компанія «Сонячне»,  ЖКП «Західне» - товариству з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Західна». Засновниками цих ТОВ юридично є трудові колективи ЖКП. Орендаря для ЖКП «Перспективне» ще щукатимуть, для того міська рада має розмістити в  Рівненському тижневику «Сім днів» оголошення про намір передати в оренду цілісного майнового комплексу ЖКП «Перспективне».  Компанії орендарі мають платити річну ставку орендної плати в розмірі 2% вартості об’єкта.

Нагадаємо, що у Рівному майже 800 будинків так і не визначилися з формою управління. Їх мешканці досі не провели зборів, не створили ОСББ. А це означає, що долю цих поверхівок визначить на відповідному конкурсі, який проведе міська влада.  Їх виставлять у якості лотів на торги компаніям-управителям. Міський голова, депутати Рівнеради змогли пролобіювати в  склад конкурсної комісії своїх людей, які у потрібний момент можуть підтримати піднятою рукою «потрібні компанії». А поборотися є за що. Адже щороку мешканців Рівного сплачують комунальним компаніям, тобто ЖКП майже 50 мільйонів гривень в якості комунальних послуг.

Ще у 2016 році вступив у дію Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Відповідно до нього, всі власники квартир у багатоповерхівках  мають визначити форму управління своїм будинком: створити ОСББ, обрати управителя.   Якщо  ж цього не зроблено, то з 1 липня  2016 року управителя для багатоквартирних будинків на конкурсній основі призначить виконавчий комітет.  На торги компаніям-управителям у Рівному виставлять 766 будинків, які потребують обслуговування. Ознайомитися з їх переліком можна на сайті Рівненської міської ради. Однак цього так і не зробили досі. 

Хоча ще 23 грудня 2016 року викононком затвердив комісію, з сумнівним складом. 

Крім чиновників, долю будинків вирішуватимуть і депутати Рівненської міської ради. Фракцію «Самопоміч» представлятиме Назарій Поліщук, БПП – Андрій Кузьміч, «Радикальну Партію» – Роман Стасюк, «Батьківщину» – Галина Кульчинська, «Громадський контроль» – Любов Романюк, «УКРОП» – Олександр Довжаниця, «Свободу» – Олег Карпяк.

Набагато цікавіша ситуація з представниками громадських організацій. Мало того, що більшість рівнян про них майже не чула, то ще й всі з цих учасників мають відношення до партії «Свобода». Гнеся Олександра Анатолійовича до комісії делегувала ГО «Громадська Організація “Центр Сприяння Розвитку Міст І Регіонів“, засновником якої є депутат Рівнеради від «Свободи» Роман Петролюк. Громадська організація “Волонтерський рух “Покрова” з … Острога делегувала в комісію Конькову Галину Борисівну, яка у 2015 році була кандидатом у виборчому списку ВО «Свобода» до Рівненської міської ради. Громадська організація «Місто мого серця» делегувала Шевчук Ірину Юріївну, яка також у 2015 році була кандидатом у виборчому списку ВО «Свобода» до Рівнеради. Дуже вболівають за комунальну галузь міста і в «Студентській раді РДГУ», тому делегували в комісії Шарову Юлію Сергіївну, яка, ви не повірите, у 2015 році була кандидатом у виборчому списку ВО «Свобода» до Рівнеради. І наостанок від ГО «Час дій» у комісію увійде колишній «свободівець» Лащук Олександр Іванович, який раніше був критиком Володимира Хомка, а останні два роки активно захищає його позиції всіма доступними способами.

Створено за допомогою https://youcontrol.com.ua

0
Наука і технології # ЖКП
Найцікавіші матеріали
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі