Співпраця з Польщею: нові можливості для Рівненщини

Співпраця з Польщею: нові можливості для Рівненщини
0
Співпраця з Польщею: нові можливості для Рівненщини

На Рівненщину прибула офіційна польська делегація, до складу якої увійшли відомий польський політик Єжи Міллер та війт гміни Рачеховіце Марек Габздиль.

Нагадаємо, тиждень тому у рамках програми «Польська допомога» рівненські посадовці перебували у Польщі, де ознайомилися із формуванням добровільних пожежних дружин. Поїздка була плідною, тому отримала своє продовження вже на Рівненщині.

Під час зустрічі з іноземцями в.о. голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко та перший заступник голови облради Олександр Корнійчук висловили переконання, що співпраця не завершиться лише створенням Центрів безпеки, а матиме продовження і в інших галузях.

 

"Досвід сусідньої країни дуже цінний для Рівненщини. Адже нині у ключовій для нас реформі - децентралізації - ми беремо приклад саме з Польщі", - наголосив Ігор Тимошенко. Планується, що сільради Дубенського та Рівненського районів підпишуть угоди з гміною Рачеховіце, зокрема, щодо створення добровільних пожежних підрозділів.  

Міжнародне співробітництво продовжиться й у інших напрямках – децентралізації, розвитку туризму, інвестування, відпочинку для дітей тощо.

Співпрацюватимуть сторони й задля створення умов для офіційного працевлаштування українців. Присутні переконані, що рівняни, будучи на роботі у Польщі, мають бути впевнені у своїх соціальних гарантіях. Для цього сторони створять робочі тематичні групи у всіх напрямах, які напрацюють пропозиції для подальших дій.

А вже у четвер, 29 червня, рівненські рятувальники знову поїдуть у Польщу задля продовження співпраці у рамках програми «Польська допомога».

0
# Рівненська ОДА # «Польська допомога» # співпраця
Найцікавіші матеріали
В Обарові відремонтують амбулаторію, а в Сарнах - дорогу
0
Читати далі
Житель Рівненського району за образу співмешканки помстився ударом ножа у живіт
0
Читати далі
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі