Стало відомо, чому на Рівненщині не реєструють громади ПЦУ

Стало відомо, чому на Рівненщині не реєструють громади ПЦУ
1
  • Стало відомо, чому на Рівненщині не реєструють громади ПЦУ
  • Стало відомо, чому на Рівненщині не реєструють громади ПЦУ

Як стало відомо, релігійні громади ПЦУ наразі не можуть належним чином бути зареєстрованими і стати повноправними. Все тому, що ця процедура вимагає документального узгодження навіть на найвищих рівнях чиновників України. Саме тому, депутати Рівнеоблради вирішили звернутись до Президента, аби він прискорив процес встановлення Української церкви на Рівненщинні.

Згідно з порядком, парафії повинні подати документи до Рівненської єпархії. Згодом, саме єпархія реєструє статути за підписом Єпископа Іларіона, а тоді повертає на реєстрацію в ОДА

Однак, як виявилось Рівненська єпархія не має належного статусу аби реєструвати статути парафіальних громад. Саме тому, що єпархіальне управління не зареєстроване відповідним чином, а процес цей залежить від Міністерства культури:

 

 

"Ми надішлемо звернення до Президента, аби він звернувся до Мінкульту і прискорив процес залагодження цієї ситуації. Адже наразі це схоже на затягування часу," - зазначив депутат Рівнеоблради Валентин Крока. 

В Рівненській ОДА ж запевняють, все готове. Чекають лише документів на реєстрацію:

 

 

"Жодного документу в ОДА ми не отримували, однак готовність стовідсоткова за принципом єдиного вікна здійснювати реєстрацію парафій. На сьогодні ми лише чекаєм коли буде зареєстровано статут єпархії. Коли саме єпархія погодить їхні зміни в статуті, тоді ми зареєструємо. Наразі чекаємо офіційно затверджених статутів," - прокоментувала заступниця очільника Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

 

Питання «Про звернення Рівненської обласної ради до Президента України щодо затягування реєстрації єпархії православної церкви України (ПЦУ) Міністерством культури України» повинне бути підтримане депутатами на сесії Рівнеоблради. Статись це може вже завтра, 14 березня.

Станом на сьогодні на публікацію сайту "ВСЕ" відреагував народний депутат Олександр Дехтярчук й повідомив, що оперативно звернувся до Департаменту з релігійних питань Міністерства культури:

"Вже найближчим часом реєстрація релігійних громад буде розпочата Рівненською ОДА. Жодних юридичних перешкод з боку Мінкульту у цьому напрямку нема," - прокоментував Олександр Дехтярчук.  

 

Головне фото сайт "Церква"

1
Політика # рівнеоблрада # перехід до ПЦУ # єпархія
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі