У Рівному поліклініки перетворять на комунальні підприємства

У Рівному поліклініки перетворять на комунальні підприємства
1
У Рівному поліклініки перетворять на комунальні підприємства

 Громадськість, влада та головні лікарі домовилися про співпрацю в частині переходу до автономізації бюджетних закладів охорони здоров’я Рівного – перетворення їх на комунальні некомерційні підприємства. Про це стало відомо на засіданні круглого столу організованого Радою реформ Рівного та БО «Мережа 100 % життя Рівне», на якому обговорювали перші кроки до автономізації медичних закладів.

Нагадаємо 30 січня набув чинності Закон України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення». Тепер медичні заклади мають стати комунальними некомерційними підприємствами, щоб мати змогу укласти договори з Національною службою здоров’я України, яка закуповуватиме в них, за гроші з Державного бюджету, медичні послуги для пацієнтів.

- Ми всі дійшли згоди, що не варто відкладати цей процес й необхідно вже приступати до роботи. Розпочинаємо з трьох центрів первинної медичної допомоги Рівного: «Центральний», «Північний» та «Ювілейний». Для цих закладів необхідно розробити нові статути. Якщо все буде добре, то вже до липня ми отримуємо три заклади в новому статусі й з новими можливостями, – розповів Євген Новицький, представник БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне»

В результаті реформи медична допомога в цих закладах буде безоплатною для пацієнта, але платною для держави. Крім того, як неприбуткові підприємства, заклади не будуть платниками податку на прибуток і зможуть самостійно розпоряджатися отриманими коштами. У тому числі, вільно встановлювати розмір заробітної плати для медичних та інших працівників. Зарплатня медика залежатиме від кількості пацієнтів, яких він обслуговує й повинна зрости в 6 разів.

1
# медична реформа
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі