У Рівному виявлятимуть аутизм на ранній стадії?

У Рівному виявлятимуть аутизм на ранній стадії?
1
У Рівному виявлятимуть аутизм на ранній стадії?

"Центр психічного здоров`я населення" РОР демонструє амбіційність закладу і хочуть першими на західній Україні проводити скрініг для раннього виявлення дітей з проблемами аутичного спектру. Також, не менш важливим планом закладу є проведення тестів інтелекту для дітей та підлітків. Для того, аби плани здійснились - керівник закладу Олег Колбач закликає до підтримки Рівненською обласною радою допомогти з відкриттям відділення діагностики аутизму в закладі та підтримати невеликими фінансами.

"Дітки дощу"

Захворюваність на аутизм стрімко зростає. Подекуди, кожна 10 дитина, що звертається до лікарів з симптомами - виявляється хворою. На Рівненщині 102 дитини з інвалідністю. Вони потребують соціально- педагогічного супроводу все  життя. Проте, час не стоїть на місці і в разі максимально раннього виявлення хвороби в дитини, є безліч шансів за допомогою вчасної реабілітації дати можливість на продовження повноцінного життя. Центр психічного здоровя населення здатен виявляти хворобу, проте у разі придбання неврологічно - психіатричного скринінгу для раннього виявлення дітей з проблемами аутичного спектру дозволить це робити з піврічного віку. Це напівструктурована оцінка поведінки ADOS. Спеціаліст закладу Тетяна Жимолостнова пройшла відповідне навчання в Українсько науково - дослідницькому інституті й готова допомогти малечі жити повноцінним життям у майбутньому:


 

Текст інтелекту Векслера

Часто батьки стикаються з простим завданням - чому дитина не встигає в школі? І мало хто знає, що інтелект поділений на вербальне і невербальне сприйняття. Дана методика дозволяє вивчити структуру інтелекту дитини і вивчити в яких зонах є відставання, щоб закцентувати на цьому увагу й оперативно збалансувати ситуацію. Вчасно виявлення проблеми особливо під час навчання, допоможе дитині активно і якісно розвиватись. Не обов`язково причиною поганих оцінок в школі може бути пам`ять яку варто лікувати хімічними препаратами. Це може бути психологічний переляк чи порушення адаптації. Дана методика спрямована на те, щоб чітко зрозуміти в чому полягає суть проблеми й швидко її правильним чином виправити.

Олег Колбач в перспективі бачить відкриття у закладі відділення діагностики аутизму, для того аби збільшити кількість з 5 ліжок, на яких зараз знаходяться критично хворі діти до 25 ліжок за рахунок ліжкомісць закладу.. 

 

 

Діти потребують особливої уваги. Батькам на яких і без того впав тягар хвороби у дитини ще доводиться шукати прихисток у Рівному, бо у нас немає можливості їх прихистити в закладі. Вони ж потребують широкого аналізу і нагляду фахівцями. Діагностика хвороби потребує 5 днів обстежень. Тому що кожен день якісного лікування нині - роки повноціннішого життя у майбутньому. Плануємо підібрати з існуючих працівниців і створити зглагоджену команду, що працюватиме лише у цьому напрямку, - переконує головний лікар Олег Колбач.

Суму близько 200 000 гривень на 2019 рік в програму "Діти Рівненщини" просить закласти "Центр психічного здоров`я населення" і сподіваються на підтримку їх ідей. 

 

1
Наука і технології Суспільство # Олег Колбач # Центр психічного здоров`я населення # аутизм
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі