У Славуті два навчальні заклади ремонтуватиме фірма-однорічка з Рівненщини зі статутним капіталом у 1000 гривень

У Славуті два навчальні заклади ремонтуватиме фірма-однорічка з Рівненщини зі статутним капіталом у 1000 гривень
1
У Славуті два навчальні заклади ремонтуватиме фірма-однорічка з Рівненщини зі статутним капіталом у 1000 гривень

ТОВ «КОМПАНІЯ БАРБАКАН» з міста Острог за два дні тендерних аукціонів зірвала джекпот – 12 547 452 гривень. Цю немаленьку суму компанія-однорічка має отримати за «Капітальний ремонт – термомодернізація будівлі навчального корпусу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 по вул.. Марії Лисенко, буд. 2А в м.Славута Хмельницької області» та «Капітальний ремонт – термомодернізація будівлі дошкільного навчального закладу ясел-садка №6 «Золота рибка» по вул. Миру, буд.6 в м. Славута Хмельницької області», - повідомляє "Новини Хмельницький".

ТОВ «КОМПАНІЯ БАРБАКАН» була створена у лютому 2017 року у селі Бригадирівка Рівненської області. Нині нею керує 24-річний юрист/економіст, член «БПП «Солідарність» Валентин Мандрицький, який володіє одразу трьома фірмами – ТОВ «НБК-РІВНЕ», ТОВ  «КОМПАНІЯ БАРБАКАН» та ТОВ  «УКРЕКОТЕПЛОСЕРВІС». Валентин  Мандрицький стає засновником і власником ТОВ  «УКРЕКОТЕПЛОСЕРВІС» у 2017 році. До цього фірма із статутним капіталом 500 гривень належала Андрію Сороці – депутату Острозької міської ради. Людина на ім’я Андрій Сорока також є була помічником народного депутата України Геннадія Ткачука.  Андрій Сорока входить до громадської організації «Ліга острозького самоврядування». Саме від цієї організації Андрій Сорока входить у склад громадської ради при Острозькій РДА. Тимчасово безробітний місцевий депутат деклараує 23 тисячі доларів готівкою. Між іншим у своїй декларації він ні словом не згадує ще про ТОВ «ТОРГОВО-СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР «ВІНТ» та ТОВ «ОСТРОГСЕРВІСІНВЕСТ», а відповідно і девіденти від них.

До Мандрицького керівником та засновником фірми була Ольга Антонюк, яка проживає в місті Острог. Жінка окрім ТОВ «КОМПАНІЯ БАРБАКАН», як ФОП займається торгівлею та другий рік керує ще однією будівельною компанією. ТОВ «ОСТРОГТРАНСБУД». До цього часу ТОВ «ОСТРОГТРАНСБУД» керувала Ольга Ноцик. У 2015 році ця жінка також працювала у ТОВ «Універсалагробуд».

ТОВ «ОСТРОГТРАНСБУД» раніше керував радник голови Рівненської ОДА Олександр Качан, підтвердженням є згадка про підприємство у декларації депутата за 2016 рік. Чоловік належить до так званої «острозької групи» бізнесменів-політиків. ЗМІ також називають його «сірим кардиналом» рівненської адміністрації, який курує питання будівництва, землі та підрядів.

Окрім патронатної роботи 34-річний Олександр Качан відомий на Рівненщині політик та бізнесмен. Так, у 2015 році він пройшов першим кандидатом у списку БПП «Солідарність» до Острозької районної ради. Фірма існує з 2015 року, але саме після того, як Олександр Качан став радником губернатора Рівненської області ТОВ «ОСТРОГТРАНСБУД» раптово отримує допорогові державні замовлення, тобто без конкурсу. Іноді навіть не гребують розбивати один лот на кілька позицій, щоб точно не виходити на конкурс. У 2017 році фірма ТОВ «ОСТРОГТРАНСБУД» потрапила в поле зору правоохоронців. Про це йдеться в ухвалі слідчого судді Здолбунівського районного суду Рівненської області. Зокрема, прокуратура наполягала на позаплановій перевірці аудиторами підприємства та Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської обласної державної адміністрації.

У декларації Олександра Качана також зазначена ще одна будівельна фірма – ТОВ “РІВНЕБУДМАЙСТЕР”. З Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань дізнаємось, що засновники та беніфіціарні власники – Сергій Ситніков (72,85%) та В’ячеслав Драчук (27,15%).  Ще за часів керування Качана ТОВ “РІВНЕБУДМАЙСТЕР” теж мало проблеми із законом, зокрема під час будівництва котельні Ступнівської школи, фірма отримала кошти за підробленими актами виконаних робіт. Саме ця фірма стане субпідрядником у «КАМПАНІЇ БАРБАКАН» під час утеплення школи в Славуті.

За допомогою пошукової системи Youcontrol, з’ясовуємо, що Олександр Качан є підписантом ще в одному підприємстві – ТОВ «ПОГОРИННЯ-АГРО». З 2016 року його бізнес-партнер по ТОВ «ПОГОРИННЯ-АГРО» стає одним з 5 найулюбленіших підрядників Відділу освіти Острозької РДА, несподівано якраз тоді, коли Олександр Качан став радником голови Рівненської ОДА. Також радник рівненського губернатора є одним із засновників громадської організації “Ліга острозького самоврядування”.

Після призначення на посаду радника Олександр Качан виходить із керівників ТОВ “РІВНЕБУДМАЙСТЕР”. На його місце у 2016 році приходить Сергій Серединський. Щоправда, керує він не довго, у лютому 2017 року він міняється директорськими кріслами з одним із засновників фірми – В’ячеславом Драчуком і очолює іншу будівельну фірму – ТОВ «НБК – РІВНЕ». Такі ротації у топ-менеджменті були б абсолютно нормальними, мовляв,  фахівець, якби не один документ, який визначає, що Сергій Сердинський вже 7 років працює майстром у ТОВ «БВК Форвард Плюс».

ТОВ «БВК Форвард Плюс» до 2016 року була зареєстрована у Нетішині, пізніше переїхала в Острог на вулицю Татарського, 204. За цією адресою зареєстрована ТОВ «Універсал-Агробуд» – цегельний завод, яким керував вже відомий нам В’ячеслав Драчук. «БВК «Форвард Плюс» належить Олександру Клімчуку, який також володіє острозьким ТОВ «Техфорт» разом зі Світланою Фариною та Оксаною Клімчук. Остання є співзасновницею ТОВ «Центр комплексного проектування УБ ХАЕС».

За даними АМКУ, у 2014 р. «БВК «Форвард Плюс» і ТОВ «Ізяславтрансбуд» узгодили дії на тендері управління ЖКГ Хмельницької міськради на реконструкцію набережної.

«БВК «Форвард Плюс» вже знайома для славутчан – наразі вони ремонтують кінотеатр Шевченка за 5 294 500 мільйонів гривень. Тому, певно, і не здивуються, коли побачать її працівників на ще одному об’єкті – капітальному ремонті дошкільного закладу. «КАМПАНІЯ БАРБАКАН» взяв нетішинсько-острозьку фірму собі у субпідрядники.

Сергій Серединський досить добре знайомий із Валентином Мандрицьким – директором і засновником ТОВ «КОМПАНІЯ БАРБАКАН». Ці два чоловіки також спільно працюють і в ТОВ «НБК – РІВНЕ». І судячи з реєстрів, то і засновника ряду будівельних фірм В’ячеслава Драчука Мандрицький теж знає. (Нагадаємо, Драчук керував «НБК-РІВНЕ» до Серединського). У 2016 -2017 роках «НБК-РІВНЕ» отримує тендерні замовлення на 9,9 млн грн. У переважній більшості випадків на допорогових закупівлях – 9 з 16 випадків. Найчастіше угоди укладають саме із Департаментом з питань будівництва та архітектури РОДА та Відділом освіти Острозької РДА.

 

 

1
Політика Наука і технології # Острог # гроші # Славута # ТОВ «КОМПАНІЯ БАРБАКАН»
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі