Активісти з 6-ти областей України підвели підсумки антикорупційних практик на Рівненщині

Активісти з 6-ти областей України підвели підсумки антикорупційних практик на Рівненщині
0
Активісти з 6-ти областей України підвели підсумки антикорупційних практик на Рівненщині

14-15 липня 2017 року відбулася  підсумкова конференція проекту «Покоління вільне від корупції» на базі НУ «Острозька академія». Організатором конференції стала ГО «Регіональний центр євроінтеграційних проектів».

Участь у конференції взяли громадські активісти та представники освітньої сфери (вчителі, студенти, викладачі, адміністратори) Рівненської, Кіровоградської, Харківської, Житомирської, Херсонської та Київської областей.

Основною темою було обговорення питання як  зробити освітні заклади  територіями вільними від корупції. Під час конференції було представлено кращі студентські антикорупційні практики, що були проведені під час реалізації проекту «Покоління вільне від корупції» в університетах з різних регіонів України.

«Родзинкою» конференції стало представлення попередніх результатів всеукраїнського антикорупційного моніторингу у вищій освіті України, проведеного під керівництвом експерта ГО «РЦЄП» Богдана Короля. Результати проекту та звіт з моніторингу буде розміщено на сторінці проекту.

Проект став однією із найбільших громадських антикорупційних ініціатив в Україні, спрямованих на зменшення толерантності молоді до корупції.

На думку Руслана Костюкевича, керівника проекту: «Ми змогли підняти проблему побутової корупції з іншої площини, яка чомусь недостатньо публічно обговорюється. Зокрема, йдеться про те, що українська молодь (як і все суспільство) має високий рівень толерантності до корупції і громадські та освітні інститути повинні системно працювати над тим, щоб молодь зненавиділа корупцію. Інакше нам прийдеться ліквідовувати наслідки, а не причини проблеми».

Нагадаємо, що «Проект покоління вільне від корупції»  з локальної ініціативи переріс у міжрегіональний масштаб, а проведені у процесі реалізації заходи (виставки, тренінги, семінари, флешмоби, моніторингова кампанія) охопили практично всі області України.  Як стверджують представники ГО РЦЄП, у постпроектний період триватиме робота у напрямку зменшення толерантності молоді до корупції у рамках сформованого партнерства з громадськими об’єднаннями  з різних регіонів України.

0
# Острог # Острозька академія # конференція # Покоління вільне від корупції
Найцікавіші матеріали
У Рівному неповнолітні на самокаті врізалися в авто
0
Читати далі
У Вараші внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст
0
Читати далі
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі