«Диванна НЕ/залежаність – українська НЕ/залежність» пройшла в Рівному

«Диванна НЕ/залежаність – українська НЕ/залежність» пройшла в Рівному
0
«Диванна НЕ/залежаність – українська НЕ/залежність» пройшла в Рівному

23 серпня у Рівному на Алеї Чайки відбулася Всеукраїнська акція «Диванна НЕ/залежаність – українська НЕ/залежність». Близько шістдесяти громадян сказали слово «ні» дивану та диванному герою ЗавтраМЕНу та зробили перший крок назустріч змінам. Метою акції було спонукати громадян до участі у прийнятті рішень на благо своєї громади, країни. Кожен зумів стати активним, небайдужим та незалежним – рівняни розповідали про проблеми, які турбують, підписували звернення, аби вирішити нагальну проблему міста, пробували писати власні звернення до органів влади. Зокрема, у Рівному однією з найбільш обговорюваних тем було врегулювання руху велотранспорту та створення для велосипедистів належних умов, аби пішоходи не ділили з ними тротуарну частину.

Іншими питаннями, які турбували рівнян – це мала кількість смітників, через що доводиться подовгу носити сміття з собою, неналежне реагування комунальних служб на звернення. Багато звернень стосувалися особистих проблем, з якими зіштовхуються рівняни.

Акція покликана показати важливість дій: варто вставати з дивану і власноруч почати вирішувати проблеми.

- Такий креативний формат спонукання до дій, рівняни сприйняли доволі позитивно. Приємно, що значна кількість громадян долучилися до акції, але найголовніше те, що вони не хочуть бути пасивними. Найчастіше для фото рівняни обирали табличку «Я незалежний» і викликала сміх «Я вільний від дивану». Ми часто чуємо, що від всіх проблем люди намагаються заховатися, чуємо безліч коментарів про відсижування,як уникнення проблем. Сьогодні, напередодні Дня Незалежності України ми хотіли буквально показати цей диван, запропонувати посидіти на ньому, зробити фото на згадку, - розповідає регіональна координаторка ВІ «Активна Громада» м. Рівне Наталія Малиновська.

 

Окрім Рівного акція «Диванна НЕ/залежаність – українська НЕ/залежність» проходила в 20 містах по всіх куточках України. загалом до акції долучилося близько 2 тис. українців. Акція проходила в межах проекту «Активна Громада: право вибору», який впроваджується в 20 містах України.

0
# Рівне # благодійна акція # диванна незалежність
Найцікавіші матеріали
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі
В Обарові відремонтують амбулаторію, а в Сарнах - дорогу
0
Читати далі