Компресорне обладнання

Компресорне обладнання
0
Компресорне обладнання

В багатьох галузях промисловості в якості енергоносія використовується стиснене повітря, яке забезпечують потужні компресори. Вони відрізняються типом робочого середовища (повітря інші гази), мобільністю (стаціонарні або пересувні) та способом стиснення повітря / газу.

Компанія «Далгакіран компресор Україна» пропонує компресорне обладнання, зроблене на власному виробництві за міжнародним стандартом ISO 9001, стандартами УкрСЕРПО, Ростеста, TSE, TUV, Bureau Veritas, Росстандартом.

Види компресорного обладнання

За принципом дії обладнання для стискування повітря класифікується на об'ємне і динамічне. Перше має робочі камери, в яких відбувається процес стиснення газу за рахунок зміни обсягу камер, тоді як у другому стиснення повітря відбувається за рахунок прискорення його руху. Незалежно від принципу дії найбільш затребуваними є компресори:

  • гвинтові;
  • поршневі;
  • лопатеві;
  • спіральні;
  • мембранні.

Гвинтовий компресор

Гвинтове компресорне обладнання є найбільш популярними серед інших пристроїв подачі стисненого повітря. Його робота заснована на обертових болтах, простір між якими поступово зменшується, що призводить до стиснення повітря. У таких пристроях висота стиснення залежить головним чином від ступеня затягування між гвинтами, а також між гвинтами і корпусом. Тому (залежно від конкретної моделі та устаткування) гвинтовий компресор може стискати повітряні маси або інші гази до значення 15 бар. Великою перевагою цих пристроїв є те, що вони дозволяють легко підтримувати постійний тиск і забезпечують хорошу якість повітря.

Компресорне обладнання гвинтового типу використовуються в промисловості в діапазоні потужностей 11-250 кВт. Середній тиск становить 7-13 бар, на практиці межа тиску нагнітання для гвинтових компресорів складає близько 17 бар. Хоча вони найчастіше використовуються як одноступінчасті пристрої, вони також можуть працювати як багатоступінчасті пристрої. Це досягається шляхом установки, наприклад, двох пар гвинтів в одному корпусі або використання двох окремих корпусів обладнання з їх власними гвинтами.

Гвинтове компресорне обладнання цінується за високу ефективність, низький рівень шуму та мінімальні вібрації під час роботи.

Поршневий компресор

Поршневе компресорне обладнання є одними з найбільш часто використовуваних. Як випливає з назви, його робота заснована на дії поршня, який рухається в циліндрі, а також шатуна і колінчастого валу. Такі типи компресорного обладнання можуть бути односторонніми або двосторонніми, що залежить від використання однієї або двох сторін поршня.

Робота таких компресорів аналогічна роботі ручних велосипедних насосів, тому що поршень, що рухається уздовж циліндра, викликає всмоктування повітря, а потім тисне на нього, тим самим зменшуючи його обсяг і збільшуючи тиск. Поршневі компресори працюють в широкому діапазоні потужностей. Найбільш поширеним є обладнання з потужністю від 1 кВт до 500 кВт. На практиці обмеженням є можливість отримання стиснення від 5 до 6 бар за один етап. Це означає, що якщо тиск всмоктування становить 1 бар, тиск нагнітання може досягати 5-6 бар в залежності від моделі обладнання.

Компресорне обладнання такого типу користуються репутацією довговічних і безвідмовних. Воно легко справляється навіть з великими обсягами стисненого повітря і не потребує складного технічного обслуговування.

Лопатевий компресор

Компресорне обладнання цього типу менш відоме, але тільки тому, що воно найкраще працює при низькому тиску (від 3 бар) і використовується на обмеженій кількості промислових підприємств. Конструкція таких компресорів заснована на ексцентрично розташованому в циліндрі роторі. Обертання робочого колеса компресора змушує вільно встановлені лопаті розширюватися, створюючи закриті камери стиснення, від яких повітря під тиском подається до робочого інструменту або іншого обладнання.

Таке компресорне обладнання працює добре і довго – без необхідності частого і дорогого обслуговування.

Спіральний компресор

Спіральний компресор працює аналогічно гвинтовому компресору. Завдяки роботі двох спіралей (одна рухома, інша нерухома), при притисканні цих спіралей один до одного вільний простір між ними зменшується і газ всередині компресора стискується більш ефективно, ніж у гвинтових агрегатах.

Компресорне обладнання спірального типу не вимагає частого обслуговування, воно безвідмовне і надзвичайно ефективне. Такі компресори використовуються в холодильних установках і пристроях кондиціонування повітря. Використання цього типу обладнання також є гарантією енергоефективності, тихої роботи і високої гнучкості.

Мембранний компресор

В компресорах цього типу одна зі стінок камери стиснення являє собою гнучку діафрагму, тобто мембрану. Рушійні системи деформують її, що призводить до поперемінного збільшення і зменшення обсягу камери. В обладнанні цього типу мембрана може активуватися механічно або гідравлічно і відмінно підходить для роботи під високим тиском.

Компанія «Далгакіран компресор Україна» пропонує різні види компресорів, а також комплекс додаткових послуг з технічного обслуговування, управління і моніторингу промислового компресорного обладнання.

 

 

 

На правах реклами 
0
i-серфінг # Рівне # Рівненщина # Компресори # Компресор
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі