Мешканцю Вараша через несплату аліментів арештували квартиру

Мешканцю Вараша через несплату аліментів арештували квартиру
0
Мешканцю Вараша через несплату аліментів арештували квартиру

Державні виконавці допомогли отримати жительці Вараша 16,5 тисяч гривень заборгованих аліментів на утримання дитини. Такий борг виник у її колишнього чоловіка за кілька років несплати.

За словами державного виконавця Вараського міського відділу ДВС ГТУЮ у Рівненській області Мар’яни Завгородньої, на виклики боржник не реагував. Відтак на його квартиру і банківський рахунок наклали арешт.

– Пізніше були виявлені кошти на його іншому банківському рахунку. То ж з нього деякий час і стягувалися гроші. Але попередній борг все одно залишався, – розповідає Мар’яна Завгородня. – На сьогодні дитина, на утримання якої сплачувалися аліменти, вже досягла повноліття. Утім ми продовжували працювати по цьому провадженню. Нещодавно пояснили жінці, що вона може звернутися до органів досудового розслідування щодо порушення кримінальної справи за несплату боргу з виплати аліментів. На щастя, боржник таки усвідомив всю свою відповідальність та сплатив заборговані аліменти у повному обсязі. А арешти на квартиру та банківський рахунок були зняті.

Працівники Головного територіального управління юстиції в Рівненській області нагадують, що недобросовісних і безвідповідальних батьків, які не сплачують аліментів на утримання дітей, контролюють більш жорстко. За словами начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Іванни Смачило, захист прав жінок і дітей є одним із ключових напрямків роботи в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Саме на це спрямований й законопроект щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, який нещодавно підтримала Верховна Рада. Нововведення передбачають, зокрема, тимчасове позбавлення права керувати авто, заборону використання зброї та полювання, а також соціальні роботи для тих, хто не платить аліменти більше 6 місяців.

0
Наука і технології # аліменти
Найцікавіші матеріали
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі