На Рівненщині від грипу померла жінка

На Рівненщині від грипу померла жінка
0
На Рівненщині від грипу померла жінка

 Цьогоріч вже третя смерть від цієї недуги. Померла 41-річна жителька Рівненського району.

Як повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр, жінка захворіла 7 березня, за медичною допомогою не зверталась. Через різке погіршення стану родичами 16 березня викликала карету "швидкої допомоги". Хвору відразу доставили у відділення анестезіології та інтенсивної терапії Рівненської ЦРЛ. Всі необхідні реанімаційні заходи виявились неефективними та через дві години перебування в лікарні людина померла. Заключний діагноз: грип А, двобічна вірусна пневмонія.

Вірусологічною лабораторія ДУ "Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України" лабораторн підтвердила діагноз "грип". При дослідженні матеріалу виявили РНК вірусу грипу А. Хвора не була вакцинована проти грипу.

За минулий тиждень на грип та інші гострі респіраторні інфекції захворіло 5040 мешканців Рівненської області (434,6 вип. на 100 тис. нас.), що є практично на рівні попереднього тижня. Серед захворілих 3740 (74%) дітей. Впродовж тижня було госпіталізовано 164 хворих, з них 120 дітей.

Епідемічний поріг не перевищений в жодному районі (місті). Найвища захворюваність спостерігається у Рівненському районі, де захворіло 646 осіб (706,4 вип. на 100 тис. нас.).
Не зважаючи на зниження захворюваності на гострі респіраторні інфекції, грип залишається небезпечною інфекційною хворобою. Щоб уберегти себе від захворювання потрібно пам’ятати прості речі:
одягайтесь по погоді і не переохолоджуйтесь; не забувайте ретельно мити руки; регулярно провітрюйте та робіть вологе прибирання приміщення; бажано повноцінно харчуватись, висипатися, уникати перевтоми, а головне - 
вчасно робіть вакцинацію проти грипу. Це збільшить шанси запобігти як зараженню, так і важким формам хвороби та її ускладненням.

0
Суспільство # Рівне # Рівненщина # грип # Рівненський обласний лабораторний центр # померла жінка
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі