На Рівненщині встановлено заборону на вилов риби у зимувальних ямах

На Рівненщині встановлено заборону на вилов риби у зимувальних ямах
0
На Рівненщині встановлено заборону на вилов риби у зимувальних ямах

З настанням холодів майже всі види іхтіофауни, що населяють водойми Рівненської області, впадають в зимовий анабіоз, скупчуються та збираються на зимівлю у зимувальних ямах. В цей час риба потребує спокою та захисту.

Рівненський рибоохоронний патруль видав наказ про заборону лову водних біоресурсів у зимувальних ямах. Заборона розпочинається першого листопада і триватиме до закінчення зимового періоду. Щоб рибалки могли з легкістю визначити заборонені ділянки для лову – патруль розробив інтерактивну карту .

Повідомляємо, в зимовий період діють певні обмеження на вилов водних біоресурсів. Так, згідно вимог Правил любительського і спортивного рибальства дозволяється рибалити вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком, не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять одиниць на одного рибалку. А на водоймах, де впроваджене платне рибальство - не більше десяти гачків на одну особу.

Забороняється пересування плавзасобів, за винятком спеціально обладнаних льодових трас, а також плавзасобів органів рибоохорони. 

За недотримання вищевказаних норм передбачена адмінвідповідальність - штраф від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховується збитки за кожну виловлену рибину, наприклад: судака – 510 грн, сома — 425 грн, форелі — 340 грн, щуки — 340 грн, сазана (коропа) — 306 грн, білого амура — 255 грн, товстолобика — 255 грн, білизни (жереха) — 255 грн, рибця звичайного — 255 грн, ляща — 170 грн, лина — 119 грн, плітки — 85 грн, краснопірки — 68 грн, підуста — 34 грн, плоскирки — 34 грн, карася – 17 грн тощо.

"Звертаюсь до рибалок та всіх свідомих громадян з проханням повідомляти про виявлені випадки браконьєрства в області за телефоном "гарячої лінії" патруля: (093) 263-39-32. Вчасно надана громадянами правдива інформація не раз допомагала інспекторам не тільки затримувати порушників, а й запобігати порушенням", - повідомив заступник начальника управління Олександр Новак.

0
# Рівне # Рівненщина # Рівненський рибоохоронний патруль
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі