На Рівненщині зростає кількість хворих на кір

На Рівненщині зростає кількість хворих на кір
0
На Рівненщині зростає кількість хворих на кір

Захворюваність на кір жителів Рівненського району зростає. За 10 місяців 2018 року всього зареєстровано 508 випадків. Мова йде про 544,58 на 100 тисяч населення, в тому числі 380 дітей до 17 років. Про це повідомили у Рівненському міжрайонному відділі ДУ "Рівненський ОЛЦ МОЗ України".

"Найгірша ситуація склалась по Квасилову. З початку навчального року серед учнів Квасилівського НВК "школа – ліцей" зареєстровано 74 випадки захворювання на кір. Хворі діти реєструються майже в кожному класі, а також захворіла гардеробниця. Серед хворих є діти з міста Рівне, Здолбунівського району та з сіл Рівненського району, що навчаються в Квасилівському НВК", - додають в установі.
Також, серед вихованців Квасилівського ДНЗ "Лелека" за поточний період зареєстровано 18 випадків захворювання на кір. Захворіли троє студентів Квасилівського профліцею.
При проведенні аналізу щепленості встановлено, що в навчально-виховних закладах навчаються нещеплені учні, які не мають чергового щеплення проти кору або учні, що мають фіктивні записи щодо проведеної імунізації.

Додатково: кір – це висококонтагіозне захворювання, що передається повітряно – крапельним шляхом. Для того, щоб запобігти поширенню даної хвороби необхідно проводити імунопрофілактику, тобто – зробити два щеплення у 1 та 6 років. На теперішній день план щеплень проти кору у віковій категорії 1 рік – виконаний на 55,6%; у віковій категорії – 2 роки і старші – на 58,7%; ревакцинація дітей у 6 років виконана на 72,3%, а у 7 років і старші – на 76,2%. Це дуже низькі цифри, при такому рівні щеплень кір не вгамується ще багато часу.
У разі, якщо Ви або Ваша дитина були в контакті з хворим на кір, і не вакциновані, необхідно на протязі трьох днів зробити профілактичне щеплення. Вакцинуватися можна особам які відносяться до груп професійного ризику, саме: освітянам, медичним працівникам, студентам, працівникам силових структур.
При бажанні можна перевірити напруженість імунітету докору. Такі дослідження проводяться вірусологічною лабораторією ДУ "Рівненський ОЛЦ МОЗ України", що знаходиться у м. Рівне, вул. Котляревського, 3.тел.63-80-41

 

 

0
Суспільство # Рівне # кір # Рівненська районна державна адміністрація
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі