Бізнес-ідея: як відкрити кав`ярню у Рівному й не прогоріти

Бізнес-ідея: як відкрити кав`ярню у Рівному й не прогоріти
2
Бізнес-ідея: як відкрити кав`ярню у Рівному й не прогоріти

Продаж кави у Рівному та й в цілому по Україні наразі є чи найпопулярнішим видом малого бізнесу: пересувні баркаси, кав ярні з педалями (так звані велокав ярні),  кіоски, міні- та повноцінні кав ярні. Такий заклад сьогодні є не лише місцем для романтичних побачень, ділових зустрічей та просто затишного проведення часу з друзями, але й увійшли до так званої програми вихідного дня.

Особливо, коли за вікном панує холодна пора року, яка надихає кожен вечір проводити за філіжанкою гарячого напою.

Нині багато у кого бізнес, як ранок — починається саме із запашної кави. Але далеко не кожен може дозволити собі викупити приміщення задля реалізації своїх креативних планів та ідей. Однак, завжди є альтернатива — оренда комерційної нерухомості, це значно заощадливіше рішення, адже ви не витрачаєте свій дорогоцінний час на будівництво приміщення. Під час вибору найкращого варіанту для вас, радимо звернути увагу перш за все — місце розташування, а також присутність усіх комунальних комунікацій.

Коли все ж думка про відкриття власного бізнесу остаточно затвердилась у вашому бажанні, тоді слід серйозно обдумати всі деталі вашого закладу, який в майбутньому стане найкращим місцем для проведення вечорів.
Перш за все варто визначитись з тематикою інтер єру, яка бути мати свою так звану "фішку", ту саму родзинку. Коли ви визначились з дизайном варто приступити до закупівлі технічного матеріалу.

Очевидно, що з найбільш визначних вкладень — це, звичайно кавова машина. Адже не все так легко й просто обрати, бо є три класи обладнання: побутове, напівпрофесійне та професійне. Відповідно, перший варіант для використання у вашій кав ярні зовсім не підходить, з однієї причини, такі кавоварки — слабкі й не витримують великого навантаження.


А напівпрофесійна техніка виправдає себе лише у закладі з невеликим навантаженням на обладнання. Якщо прикладом, ви вирішите у перший день відкриття вашої кав ярні організувати дегустацію кави, тоді ця техніка теж може зазнати (фіаско). Тому важливо обирати саме професійні кавомашини, які в свою чергу також поділяються на ручні та автоматичні.

Обираєте ручні кавові машини — відповідно потрібно придбати кавомолку та ще додатковий ряд дотичних аксесуарів для персоналу. На цій техніці не можна економити.
Обов'язково враховуйте і передбачайте заздалегідь всі дрібниці, особливо, коли готуєте бізнес-план врахуйте такі витрати як списання. Бо вашу каву будете пити ви, ваші працівники або банально, вона може розсипатись. Спеціалісти радять на такі витрати закласти у бюджет 9-10% від обороту.



Дуже важливий крок — вибІр постачальника кави, але мова тут не про вартість сировини, а про її якість та різноманіття асортименту, а найголовніше — наявність усіх необхідних сертифікатів та документів про якість кожного окремого сорту. До того ж, якщо ви майбутній власник, то насамперед самі повинні розумітись на смакових характеристиках гарячих напоїв.  Експерти радять у своєму арсеналі мати щонайменше 25 різних сортів кави, адже тоді вашій кав'ярні буде важко конкурувати з пересічними продажем кави. І ще один головний момент — високоякісна кава повинна бути виключно мелена зі свіжих зерен.



Якщо відвідувачі спробували ваші напої  та повернулись за ними знову, значить вони хочуть отримати такий самий напій. Це говорить про те, що слід дотримуватись технічної карти, яка додасть каві стабільності. Тобто, ви можете бути впевнені, що напій буде ідентичним з попереднім.

Нікому не секрет, що конкуренція у світі кави сьогодні — висока, але якщо ви дотримуєтесь своєї "фішки" і не шикуйтесь на сусіда, тоді й боятись вам нічого.

Не бійтесь бути активними, власник — обличчя закладу, тому спілкуйтесь у залі з відвідувачами, вони цінний носій інформації та побажань.

Правильна організація бізнесу, грамотні розрахунки та допомога професіоналів дозволять вам швидко втілити усі ідеї у життя, досить швидко побудувати вигідний бізнес, який буде приносити не лиши прибуток на регулярній основі, але й справжнє задоволення.

 

 

 

2
i-серфінг # Рівне # Перевірений сайт # ДомРіа # Кава # Кав`ярня # Смачний напій
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі