Особливості димаря для твердопаливного котла

Особливості димаря для твердопаливного котла
0
Особливості димаря для твердопаливного котла

Твердопаливні котли вже давно знайомі українському споживачеві та користуються попитом. Вони мають низку переваг як для власників приватних будинків, так і для досить великих промислових об'єктів — простота у використанні, можливість використовувати будь-яке доступне паливо та великий вибір моделей за параметрами та ціною. Але для повноцінного використання котлу необхідно подбати про якісний димар та його елементи, які можна переглянути тут https://pelletshome.com.ua/dymohody/.

Будова димаря для котла на твердому паливі

На відміну від традиційних методів опалення, твердопаливний котел має дещо складнішу будову димаря. Для працездатності опалювального твердопаливного обладнання важлива наявність тяги, яка забезпечується шляхом змішування контрастних температур на виході з труби, що виводить дим, та всередині неї. 

Чим більше різниця таких температур, тим більше тяга. Відповідно, якісна тяга покращує згоряння палива. Крім різниці температур на наявність тяги впливають і інші характеристики. Їх досить багато, але ось найголовніші з них:

  1. Конфігурація труби, що відводить дим з камери згоряння.
  2. Висота цієї труби.
  3. Особливості конструкції, що залежать від вимог конкретного твердопаливного котла.

Найбільш ефективними вважають димарі з круглим або овальним перетином заввишки не менше п'яти метрів. до того ж слід зазначити, що тяга буде кращою, якщо димар буде мати мінімум вигинів та поворотів.

Матеріали для димарів

Виходячи з того, що температура відпрацьованих газів може сягати тисячі градусів, матеріал димаря має бути відповідним. Найдоступнішими вважають цегляні димарі. До того ж, вони непогано виглядають та можуть бути пристосованими до будь-якого приміщення. Втім, цегла не любить конденсату, який руйнує структуру димаря, тому така конструкція прослужить відносно недовго.

Для виготовлення металевих димарів використовують нержавіючу сталь марок 316 або 321. Такі конструкції більш стійкі до вологи, добре витримують температурні навантаження та й коштують зовсім недорого. Найефективнішими димарями спеціалісти вважають керамічні димарі через їх стійкість до температурних коливань, вологи та згоряння сажі для них абсолютно не шкідливе. В країнах заходу подекуди використовуються скляні димарі, але їх ціна не дає їм можливості розповсюдитись досить широко.

 

На правах реклами 

 

0
i-серфінг # Рівне # Котли
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі