Первозданна чистота звуку: огляд Hi-Fi плеєра FiiO M5

Первозданна чистота звуку: огляд Hi-Fi плеєра FiiO M5
0
Первозданна чистота звуку: огляд Hi-Fi плеєра FiiO M5

На ринку регулярно з'являються так звані музичні смартфони, але частіше за все їх «музикальність» має на увазі лише присутність виділеного аудіочіп. У той же час просунуті бездротові кодеки і ряд форматів нестислого аудіо модним гаджетом можуть просто не підтримуватися. Це одна з причин, за якими знають толк в якісному звучанні люди (наприклад, аудіофіли) віддають перевагу Hi-Fi плеєрів. Серед них зустрічаються як преміальні моделі вартістю в тисячі доларів, так і вельми недорогі, але володіють всім необхідним функціоналом апарати. Один з таких - FiiO M5.


Ще минулої осені плеєр FiiO M5 увійшов до п'ятірки найбільш затребуваних аудіопрогравачів на E-Katalog і з тих пір його позиції лише зміцнюються. Мініатюрний апарат радує покупців симпатичним дизайном, підтримкою всіх актуальних кодеків нестислого аудіо, можливістю роботи в ролі ЦАП або Bluetooth-ресивера і, звичайно ж, чудовим звуком. Тепер - детальніше.

Дизайн

Малюк FiiO M5 можна порівняти за розмірами з коробкою сірників - не дарма виробник декларує можливість його використання в якості годин. До слова, в разі носіння на руці плеєр також може взяти на себе і функцію шагомера.

Корпус гаджета виконаний зі скла і металу. Практично весь простір передньої панелі займає 1,5-дюймовий сенсорний екран, що відображає яскраву, соковиту і чітку картинку. На верхній грані знайшлося місце для роз'єму mini-jack, багатофункціональної качельки і кнопки харчування, яку також можна використовувати для відключення екрану.

Функціональність

Апарат побудований на швидкому процесорі Ingenic X1000E і пропонує масу налаштувань ОС Linux, його інтерфейс буквально літає і моментально реагує на дії користувача.
 
Плеєр в двосторонньому режимі підтримує технології AptX, AptX HD і LDAC, що дозволяють в повній мірі розкрити потенціал преміальних бездротових навушників. Він вміє відтворювати всі актуальні формати нестислого аудіо.

Модуль Bluetooth дозволяє як приймати сигнал з зовнішніх джерел, так і виводити його, наприклад, на навушники. Це дозволяє використовувати FiiO M5 в якості провідного або бездротового ЦАП, який можна підключити до комп'ютера для поліпшення звучання домашньої акустики.

Звук

Цифро-аналоговий перетворювач AK4377 з вбудованим підсилювачем забезпечує чудову якість звуку. Щільний, чіткий і соковитий бас, збалансована і об'ємна середина, чисті і повітряні високі частоти, широка стереопанорама з чітким поділом інструментів дозволяють розчути раніше непомітні нюанси звучання навіть добре відомих композицій. Програвач не має яскраво виражених жанрових переваг, на ньому однаково приємно слухати як класичну музику, так і енергійний рок або «качає» електроніку. У плані детальності звуку M5 на голову перевершує не тільки звичайні, але і «музичні» смартфони.

Автономність

Акумулятор ємністю 550 мАг забезпечує 13 годин роботи плеєра в режимі відтворення і до місяця - в режимі очікування.


На правах реклами

0
i-серфінг # Рівне # музика # Плеєр # Чисте звучання
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі