Скандальний госпітальний округ: Рівненські АТОвці висунули авторитетних кандидатів до госпітальної ради

Скандальний госпітальний округ: Рівненські АТОвці висунули авторитетних кандидатів до госпітальної ради
0
Скандальний госпітальний округ: Рівненські АТОвці висунули авторитетних кандидатів до госпітальної ради

Cьогодні Спілка ветеранів АТО Рівненщини висунула своїх кандидатів у госпітальну раду Рівненського госпітального округу. Про це повідомив член ради спілки Ігор Батинчук. Ветерани хочуть, щоб до складу ради увійшли Юрій Поліщук та Тарас Скрига.

Нагадаємо, що на минулій сесії Рівнеради питання госпітальної ради відклали на довивчення. Адже склад пропонованих кандидатів обурив громаду. Чиновники рекомендували до сладу громадського дорадчого органу самих себе. Так до складу ради планували обрати начальника обласного управління охорони здоров`я Юрія Осіпчука, начальника міського управління охорони здоров`я Віктора Іськіва, заступника міського голови Рівного Галину Кульчинську. 

Учасники АТО просять дослухатися до проблем ветеранів та включити до складу ради представників, які дбатимуть про соціально незахищених. Ветерани просять депутатів Рівнеради розглянути та затвердити у якості делегатів до госпітальної ради:


Юрія Поліщука, керівника медичного напрямку «Обласної ветеранської спілки учасників АТО Рівненщини», члена Громадської ради при Міністерстві охорони здоров’я України, волонтера, учасника АТО, молодшого лейтенанта медслужби запасу ЗСУ. Юрій Поліщук має більш ніж 20 річний досвід роботи в медичній галузі, досвід роботи в органах виконавчої влади, суспільний авторитет та користується повагою серед ветеранів АТО.

 


Тараса Скригу, провідного хірурга Рівненського військового госпіталю – військової частини А1446, підполковника медичної служби, учасника АТО, члена Громадської організації «Обласної ветеранської спілки учасників АТО Рівненщини». Тарас Скрига тричі бував у миротворчих місіях. Побував у Іраку та двічі — в Афганістані.

Атовці переконані, що у дорадчому органі, яким є Госпітальна рада, мають працювати представники громадських та ветеранських організацій, а не чиновники.

- На території Рівненської області проживає декілька тисяч учасників Антитерористичної операції на сході України. Це кращі люди різних професій, які в найскладніший для країни час, залишили свої домівки, родини і пішли захищати свою державу зі зброєю в руках. Чимало серед них – в окопах під обстрілами ворожих танків та «Градів» підірвали здоров’я та отримали важкі поранення у виснажливій війні з російськими окупантами. Тому питання лікування та медичної реабілітації для ветеранів неоголошеної війни є одним з найважливіших. Щодня вони змушені поневірятися чиновницьким кабінетами вибиваючи ліки, дорогі лікувальні процедури, протезування. Серед частини ветеранів шириться думка, що державні чиновники просто хочуть забути про захисників України, відгородитися від них в чиновницьких кабінетах стінами бюрократії.
Щоб цього не допустити - ми, представники «Обласної ветеранської спілки учасників АТО Рівненщини», змушені займати активну громадянську позицію та захищати інтереси ветеранів, змушувати чиновників звертати увагу на кожну проблему кожного ветерана. Але так не може тривати вічно, бо спонтанний режим роботи провокує зростання соціальної напруженості та рівня незадоволеності діями влади в середовищу учасників АТО. Саме тому ми спільно з Рівненською міської радою маємо налагодити співпрацю з медичного захисту АТОвців.
Прекрасним інструментом для цього є Госпітальна рада Рівненського госпітального округу, затвердження кандидатів до якої від Рівного активно обговорюється зараз. Госпітальна рада є дорадчим громадським органом, саме тому ми переконані, що до її складу мають бути включені і представники ветеранських організацій, - йдеться  у зверенні АТОвців.

0
Політика # Юрій Поліщук # Госпітальна рада Рівного
Найцікавіші матеріали
У Вараші внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст
0
Читати далі
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі