Сублімація - це зовсім новий напрямок у харчуванні. Дієтологи вважають, що сублімована їжа засвоюється, ще не доходячи до шлунка. Такою їжею дуже швидко наїдаєшся і кілька годин почуваєш себе абсолютно бадьорим і ситим.
Що ж таке сам процес сублімації? Спочатку це глибока заморозка продуктів, причому будь-яких: м'яса, сиру, вершкового масла, овочів, фруктів. Далі у вакуумних сушіннях відбувається виморожування вологи, такий продукт, не гублячи свого природного смаку, стає у десять разів легше, а вологість його при цьому не перевищує 8%.
Сублімована їжа - це ідеальний варіант для тих, хто завжди в шляху. Оскільки такі продукти довго зберігаються й швидко готуються: залив водичкою - і порядок. Час відновлення залежить від температури: чим вище, тим швидше. Урахуйте при цьому, що продукти зберігають смак, колір і всі свої корисні властивості. Вони не мають ні консервантів, ні барвників. І в цьому їхня головна відмінність від інших продуктів швидкого приготування, тобто фаст-фудів. Сублімовані продукти підходять для формування дієтичного столу при самих різних захворюваннях.
Холодильник для зберігання сублімованих продуктів не потрібний. Термін зберігання таких продуктів практично не обмежений. Єдина умова – захист від вологи. Доступ світла повинен бути щадним, тобто, щоб зберегти колір, їх слід берегти від впливу прямих сонячних променів.
В Америці подібні впакування можна купити в будь-якому великому супермаркеті. У нас вони зустрічаються значно рідше.
Можна зробити однозначний висновок, що сублімований — це такий продукт, який виручає в багатьох ситуаціях і дуже полегшує розв’язання багатьох проблем.