Нардепа від Рівненщини запідозрили у "кнопкодавстві"

Нардепа від Рівненщини запідозрили у
0
Нардепа від Рівненщини запідозрили у "кнопкодавстві"

На сайті «Чесно» сьогодні оприлюднили відео з трансляції «Радіо свобода», яке зняте під час засідання парламенту ще 3-го вересня. Про це пишуть журналісти UA: Рівне.  На відео – момент під час голосування за включення до порядку денного сесії законопроекту про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції (щодо уповноважених ВРУ) та його направлення до Конституційного суду (постанова №1016/П). На ньому видно, що депутат тисне кнопку на місці іншого обранця. 

У публікації «Чесно» припускають, що це перший зафіксований неособистий випадок голосування в новій Раді та так описують момент:

«Порушником виявився нардеп від «Слуги народу», мажоритарник з округу №156 на Рівненщині (Березнівський, Костопільський та Сарненський райони) Сергій Литвиненко. Він кнопкодавив, ймовірніше за все, за іншого «слугу»-мажоритарника — Олександра Скічка (округ №197, Черкащина). Фраза «ймовірніше за все» означає, що це місце офіційно закріплене за Скічком, проте є ймовірність, що у слоті його пульта могла перебувати картка іншого депутата»,йдеться на сайті «Чесно». 

Нагадаємо, що представники цієї партії обіцяли покласти край неособистому голосуванню в парламенті, кандидати підписували меморандум з обіцянкою не кнопкодавити, а лідер “слуг”, Президент Володимир Зеленський вніс до ВРУ проект змін до Основного закону про позбавлення нардепа мандата, зокрема, за кнопкодавство.

 

0
Політика # Рівне # Рівненщина # Верховна Рада # Слуга народу # Сергій Литвиненко # запідозрили # Громадський руї "ЧЕСНО" # кнопкодавство
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі