Рівненські нардепи прокоментували своє голосування до змін в ЗУ "Про запобігання корупції"

Рівненські нардепи прокоментували своє голосування до змін в  ЗУ
1
Рівненські нардепи прокоментували своє голосування до змін в  ЗУ "Про запобігання корупції"
Депутат Андрій Лозовий не бачить нічого страшного у поданні декларацій тими, хто отримує кошти з-закордону.
 
 
"В цілому підтримую. Декларації для журналістів - це дурниці. І тому добре, що це прибрали. А ті, хто отримує грантами колосальні кошти - хай звітують про це публічно. Якщо люди чесні і відкриті - чому бояться заповнювати е-декларації?"- коментує Андрій Лозовий.
 
Народний обранець Олександр Дехтярчук розповів детально про більшість прийнятих правок:
 
 
"Найголовніше: - звільнили від подання е-декларацій військовослужбовців виключно рядового та молодшого офіцерського складу. Бо у хлопців, які наразі в окопах захищають Незалежність, точно нема часу для отриманння електронного ключа і декларування. - перенесли термін подання е-декларацій для тих, хто в цьому році подає її вперше. Шановні депутати сільських/районних/міських еtc рад, дерслужбовці, керівники вищих навчальних закладів! У Вас тепер час до 1 травня. - розширили категорію громадян, які підпадають під е-декларування: за рахунок кандидатів у депутати всіх рівнів, селищних голів та мерів міст; "забутих" категорій а-ля членів НКРЄ; членів конкурсних кадрових комісій, наглядових/громадських рад при органах державної влади різного рівня, які беруть участь у підготовці кадрових питань та оцінці антикорупціних програм. Тепер ми дали шанс всім їм бути чесними і прозорими не тільки на словах, але й на ділі. Жодних утисків, бо порядним остерігатися нема чого, але "псевдоактивістам-рєшалам" тепер буде скрутно. - жодним чином не зачепили ЗМІ - на вчорашній фейк про "декларування журналістів" повелось, нажаль, багато громадян. Бо, як і очікувалось, ця недолуга частина поправки була прибрана самим її автором. Тому працівників ЗМІ е-декларування не торкається.Турбує ситуація по громадських організаціях.Практика застосування покаже як саме можна буде вдосконалити нинішню норму," - коментує Олександр Дехтярчук.
 
Хоча варто зазначити, що правки про декларуватись редакторам ЗМІ були вчора запропоновані Тетяною Чорновол на засіданні комітету. Сьогодні депутати повідомляють, що автор змінювала їх.
 
Юрій Вознюк зазначає, що декларуватись варто УСІМ.
 
 
"1. ЗМІ, дійсно було виключено. 2. В ідеалі декларації мають подавати абсолютно усі громадяни і ми маємо до цього прийти. (Правда не відомо скільки це займе часу). 3. Спираючись на 2-й пункт, прийняття закону є позитивом. Не можу зрозуміти обурення тих, кого цей закон зачепив. Якщо у вас все прозоро - подати декларацію не складає великих труднощів. Якщо ж є що приховувати - ну тоді є питання, коментує пан Юрій.
 
Народний обранець Сергій Євтушок був відсутній у залі засідань під час цього голосування.
 
 
"Я був на засіданні НКРЄКП по черговому намаганні підняти тарифи разом з Іваном Крулько. Ми цьому запобігали. Аналізуючи голосування стосовно 6172 можна побачити як працює коаліція. Я вважаю ці зміни в ЗУ це механізм впливу на громадськість, що контролює владу. Як би я і був у залі на той момент - я б це не підтримав. Згодом я повернувся до зали Верховної ради, - коментує пан Сергій.
 
 
 
1
Політика # Андрій Лозовий # 6172 # Євтушок # Дехтярчук
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі