Українці не зможуть отримати польські візи

Українці не зможуть отримати польські візи
0
Українці не зможуть отримати польські візи

Після теракту у Луцьку усі консульські установи Республіки Польща в Україні призупинили свою роботу. Представництва Польщі не працюватимуть до того часу поки українська влада не забезпечить їм належної охорони.

Як повідомляє інтернет-сайт ZAXID.NET про це йшлося на зустрічі у Варшаві надзвичайного на повноважного посла України Андрія Дещиці та віце-міністра МЗС Польщі Яна Дзєдзічака.

Як йдеться у заяві МЗС Польщі, «Дзєдзічак наполегливо вимагав, аби українська сторона застосувала рішучі і негайні дії з метою виявлення і покарання виконавців, а також забезпечила ефективну цілодобову охорону польських дипломатично-консульських установ, акредитованих на території України».

Водночас Ян Дзєдзічак повідомив, що до часу, поки вищеназвані очікування Польської сторони не будуть виконані, усі польські консульські установи в Україні будуть зачинені. Незважаючи на закриття консульських установ, консули Республіки Польща будуть надавати необхідну допомогу громадянам Польщі.

У МЗС Польщі нагадали, що, відповідно до положень Віденської конвенції про консульські стосунки, держава, яка приймає представництво, зобов`язана використовувати усі відповідні засоби для того, щоб запобігти будь-яким замахам на консульських працівників, а також на місця їхньої служби.

Як повідомляє ZAXID.NET у польському консульстві підтвердили, що видача віз припиняється на невизначений термін. Офіційну цю інформацію наразі не підтверджують. Про будь-які зміни та відновлення повноцінної роботи консульства мають повідомити додатково.

 

0
Політика # Польща # візи # Украна # теракт
Читайте також
1200
“Кардинал-Рівне” зіграє три матчі у Польщі
“Кардинал-Рівне” зіграє три контрольні матчі у Польщі. До сусідньої держави рівняни вирушать вранці 15-го серпня. Команда та тренерський штаб попрямують до міста Бєльсько-Бяла, де 16-го та 17-го серпня “Кардинал-Рівне” двічі зустрінеться із чемпіоном Поль
0
Читати далі
1434
Рівняни здобули два золота у Польщі
У польському місті Бельсько - Бяла відбулись традиційні змагання з легкої атлетики "Beskidianatletic". У турнірі взяли участь близько 1000 учасників з восьми країн (Польша, Сербія, Італія, Білорусь, Литва, Чехія, Словачинна, Україна).
0
Читати далі
1590
Рівненські шашкісти на Чемпіонаті Європи з медалями
З 07 по 15 травня 2019 року у м. Фірлей (Польща) відбувся чемпіонат Європи з шашок-100 серед спортсменів з інвалідністю. У змаганнях взяли участь 72 спортсмена з 7 країн.
0
Читати далі
1542
Рівненські бейсболісти боролися за Кубок Президента Польщі
Шосте місце зайняла рівненська команда "Західний Вогонь" U -12 на 19-му щорічному індор-турнірі з бейсболу за Кубок Президента Польщі.
0
Читати далі
2200
Рівнянка Оксана Маліновська тріумфально завершила рік перемогами у Польщі (ФОТО)
1 грудня у Варшаві проходили змагання під назвою "Kettlebell games" i "Face off Poland". В змаганнях взяло участь біля 70 спортсменів Польщі і з України.
0
Читати далі
3827
Жителям Рівненщини буде обмежено в`їзд до Польщі
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі