Від Рівненської міської ради вимагають припинити нищити дерева [Офіційно]

Від  Рівненської міської ради вимагають припинити нищити дерева [Офіційно]
0
  • Від  Рівненської міської ради вимагають припинити нищити дерева [Офіційно]
  • Від  Рівненської міської ради вимагають припинити нищити дерева [Офіційно]

Сьогодні міському голові Рівного та начальнику управління ЖКГ надіслали звернення Рада реформ Рівного з вимогою забезпечити контроль за здійсненням обрізки зелених насаджень у місті.

Упродовж 4-5 квітня у дворі будинку №53 по вул. С.Бандери ТОВ Управляюча компанія «Чистота і порядок» пошкодила 12 дерев, обрізавши їм крону (більше половини її довжини). За спостереженнями активісток ГО «Екоклуб» та ініціативи із озеленення міста Сад історій в Рівному, які були на місці події 5 квітня, дерева були здоровими, а працівники підприємства виконували обрізку з порушенням Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах (Наказ Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України 10.04.2006 N 105), зокрема, не могли відповісти, який саме вид обрізання здійснюють: формувальне, санітарне чи омолоджувальне, зрізи не замазували.

Заступниця директора ТОВ УК «Чистота і порядок» Шекель Інна Володимирівна у агресивній формі відмовилася показати документи, що погоджують виконання зазначеної обрізки присутнім активістам та журналістам. Цей факт викликав сумніви у професійності та законності проведення обрізки, тому активістки звернулися у поліцію та склали відповідну заяву. Керівництво управління ЖКГ також було повідомлено про неналежну обрізку, але з незрозумілих причин не зупинили подальше виконання цих робіт.

За попереднім підрахунком «Саду історій» згідно постанови КМУ «Про такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної зеленим насадженням у межах міст та інших населених пунктів» №559 від 8 квітня 1999 року розмір заподіяної зазначеними діями шкоди місту складає близько 32 тисяч гривень.

Рада реформ Рівного вимагає:
1. Створити спеціальну комісію для оцінки спроможності здійснювати обрізку дерев ТОВ УК «Чистота і порядок», а також іншими підприємствами, яким були надані погодження від управління ЖКГ у 2017-2018 рр. на виконання таких робіт на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків міста. До складу комісії просимо включити представників ГО «Екоклуб» та ініціативи «Сад історій».

2. Стягнути ТОВ УК «Чистота і порядок» завдану шкоду і притягнути до відповідальності винних у знищенні 12 дерев у дворі будинку №53 по вул. С.Бандери та інших, як от у дворі будинку №69А по вул. С.Бандери, у разі виявлення подібних випадків неналежної обрізки цим підприємством.

3. Забезпечити належний контроль з боку влади погоджень проводити обрізку дерев у Рівному та здійснити перевірки під час виконання таких робіт. У разі встановлення фактів неналежного виконання даних робіт підприємствами, позбавити відповідних дозволів та притягнути до відповідальності винних осіб.

Результати розгляду звернення та висновки щодо здійсненого ТОВ УК «Чистота і порядок» знищення дерев по вул. С.Бандери оприлюднити.

0
# рада реформ рівного
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі