Депутати Рівнеоблради спростували своє відкликання. Процедура триває

Депутати Рівнеоблради спростували своє відкликання. Процедура триває
0
  • Депутати Рівнеоблради спростували своє відкликання. Процедура триває
  • Депутати Рівнеоблради спростували своє відкликання. Процедура триває

Вчора, відбулось засідання обласної виборчої комісії. На порядок денний було винесене питання про позбавлення депутатських мандатів у Рівнеоблраді Володимира Ковальчука та Андрія Сайчука. 

Депутати, що були членами Радикальної партії Олега Ляшка покинули її у вересні й вийшли з фракції.  Згодом, відбулись збори, що ініціювали збір підписів щодо відкликання депутатів. 

Відео ТУТ

Поки на округах депутатів ініціативна група збирала підписи, Володимир Ковальчук заявляв про фальсифікації і підробку документів з боку екс-колег від Радикальної партії. 

Відео ТУТ

Т
рохи вигадували і самі: "Легітимні - нелегітимні": екс-радикальні депутати Рівнеоблради подали несправжній протокол про відкликання мами Лозового

Однак, підписи було зібрано й ОВК 10 голосами з 18 прийняла рішення направити рекомендацію відкликати депутатів до офісу Радикальної партії:

"Ніхто нас мандатів не позбавив, а лише звернулись до партії. Ще буде всеукраїнське бюро, на якому ми будемо присутні, і ще одне засідання ОВК. Я вказував комісії про підробку документів, пояснював, що підстав для відкликання нас нема. Однак, вони готують протокол до бюро партії на якому ми будемо присутні, а згодом через 5 днів може бути прийняте рішення остаточно нас відкликати. Та ми будемо подавати до суду і на найближчій сесії будем присутні" - прокоментував Андрій Сайчук.

Комісія відбувалась дуже напружено, депутати сварились з членами, а також були охочі втрутитись до роботи посилаючись на статус виборців: 

 

Проте, як запевняють представники Радикальної партії - найближчим часом процедуру буде остаточно завершено і на місце Ковальчука і Сайчука до ради потраплять Сергій Ногачевський та Михайло Прядун.

Тому цілком ймовірно, що 7 грудня відбудеться останнє сесійне засідання для двох екс-радикалів.

Варто зазначити, Володимир Ковальчук добре запам`ятається Рівненщині своєю завзятістю до чвар. На початку скликання його було обрано головою Рівнеоблради й пішов він звідтіля зі скандалом. Адже депутати його звільнили, однак він поновлявся через суд У Рівному на сесії облради бійка, президію охороняють спецпризначенці Під час роботи головою встиг за бюджетні кошти надарувати журналістам квітів, довести до лікарні свою працівницю ради та стати відомим завдяки хештегу #конецпереписки. 

Згодом, аналіз декларації показав Безробітний екс-голова обл. ради задекларував більше півмільйона гривень.

Потім Володимир тривалий час лобіював рішення давати частину бюджету розвитку на округи, та депутати заявили що таке рішення не правомірне. Депутати Рівненщини гроші не отримають: скасували рішення Ковальчука

У своєму окрузі Володимир Екс-голова обласної ради ініціює переворот в раді на Рівненщині. Втім без належної підтримки так нічого і не домігся. Та ще й попав під гарячу руку депутата райради "Гаряча" сесія. На Рівненщині депутат на поруках вкотре напав на депутата. Через тиск Володимира Ковальчука з лав партії вийшла депутатка Здолбуніврайради. Також, Володимир приходив до міської ради у Здолбунові з підтримкою на сесію, однак тітушок опонента все одно було більше і сумнівні голосування пройшли в раді спокійно. Ковальчук постійно вносив в порядок денний Рівнеоблради рішення про відставку очільника ОДА Володимир Ковальчук : "Зібралися за одним столом і порадилися". Однак і по сьогодні вони безрезультатні.

Також, Володимир Ковальчук боровся з видобутком бурштину, за звільнення начальника УЗЕ В`ячеслава Єфтенія та просто часто гучно виступав. 

Андрій Сайчук запам`ятається значно менше. Він підтримував і допомагав писати запити ГО Рівного, на сесіях не виділявся та очевидно дружба з Володимиром прийшлась йому не на руку.

В кулуарах говорять про торгівлю посадами депутатами, втручання в справи не своїх округів, вимагання грошей і таке інше. Депутати це спростовують і говорять, що просто стали неугодні. 

Далі буде.

 

 

 

0
Політика # Володимир Ковальчук
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі