Житловий лайфхак: 7 порад, як вибрати квартиру в новобудові Рівного

Житловий лайфхак: 7 порад, як вибрати квартиру в новобудові Рівного
0
Житловий лайфхак: 7 порад, як вибрати квартиру в новобудові Рівного

Вибір майбутнього житла - надзвичайно відповідальне та важке завдання. Кожен розуміє, що прийняте рішення буде неабияк як впливати на комфорт життя впродовж декількох наступних років, або ж навіть десятиліть. До такого вибору потрібно підходити серйозно, а головне - зважено. 

З кожним днем все більше розвиваються нанотехнології, з`являються нові роботи, на світ "народжуються" різні витвори мистецтва. Інфраструктура також не стоїть на місці. Новобудови Рівного просто вражають спектром вибору. Кожен будинок також можна вважати витвором мистецтва.

Тепер зручність розташування, планування квартири може вибрати кожен під свій власний смак. Да й придбати житло можна різними способами:

 1. Ви можете придбати омріяну квартиру ще на етапі будівництва - експерти стверджують, що така покупка житла дозволяє заощадити. 

 2. Або ж є ще один варіант - придбати власне "гніздечко" у завершеному будинку. Така покупка обійдеться дещо дорожче, але плюс в тому, що відразу підписання усіх важливих паперів ви можете відразу переїжджати. 

Але, незалежно який варіант придбання ви оберете вам потрібно зорієнтуватись на тому, як обрати житло, аби воно було максимально комфортним у плані проживання та вигідним у плані розташування.

Доволі часто покупці на етапі вибору здійснюють елементарні помилки. Але цих всіх курйозів можна уникнути завдяки простим, елементарним порадам, які ми традиційно підготували разом з партнерами для наших читачів: 

1. Перший та мабуть найголовніший етап у виборі житла - вибір району. Сьогодні кожен рівненський забудовник має свій власний сайт на якому ви можете побачити повну карту розташування будинку та прилеглої території. Під час вибору не забувайте звертати увагу на прилеглу інфраструктуру: аптеки, торгово-розважальні центри, магазини, лікарні та й всі ті установи, які є важливими задля почуття  комфорту та захищеності. 

До цього ж пункту відноситься транспортна розв`язка. Особливо це стосується тих родин, які не забезпечені власним транспортом. Хоча й не є мало важливим для тих, хто все ж має автівку. 

2. Другий пункт, з яким варто визначитись - вибір забудовника. Нікому не секрет, як ми вже раніше зазначали, що сьогодні забудовників у Рівному стає все більше, й кожен з яких вражає своєю особливістю: формами та габаритами будинків, плануванням квартир, розташуванням. 

Перед придбанням ви повинні обов`язково перевірити надійність та репутацію того чи іншого забудовника. З цим питанням ви також можете розібратись, для цього існують такі варіанти: 

1. Зібрати офіційну інформацію - не бійтеся запитувати й просити для перегляду офіційні документи на сайті або безпосередньо у центрі продажу квартир. 
2. Неофіційна інформація вам також стане у нагоді, її отримати легше. У цьому вам допоможуть коментарі та відгуки безпосередньо на сайті забудовника, різних форумах. Так зване "сарафанне радіо" ще ніхто не відміняв, можна почути думки друзів та знайомих.

3. Вибір планування квартири - від цього пункту безпосередньо залежить комфорт вашого проживання та можливість "розмаху"  ремонтних робіт. Зазвичай на всіх сайтах та центрах продажу квартир є фотографії або 3D- планування житла, що значно економить час. Якщо перейти до питання площі - то це безпосередньо залежить від кількості осіб, які будуть проживати у квартирі. Також роль відіграє стиль життя, адже кожна людина - індивідуальна особистість: хтось любить бути наодинці з думками у своєму особистому кабінеті, комусь потрібна дитяча, а хтось обожнює влаштовувати зустріч з друзями у просторій вітальні. 

4. Консультація забудовника. 
Ви можете самотужки подивитись на сайті квартиру, вже прийняти рішення, але без консультації забудовника вам просто не обійтись. Завітайте у центр продажу квартир, або ж офіс для того, аби отримати консультацію й відповіді на заздалегідь підготовлені питання.

5. Скільки б ви не дивились і не уявляли планування в інтернеті, але без огляду - покупка просто неможлива. Тут діє принцип "краще побачити один раз, ніж сто разів - почути". Під час візиту в майбутнє житло ви зможете власне переконатись у зручності. Не зайвим буде завітати під час будівництва, аби на власні очі побачити як ідуть роботи і чи встигає забудовник із дедлайном. Не виключений варіант, що можуть з`явитися сумніви, в такому разі рекомендуємо завітати з візитом декілька разів. 

6. Перевірка документів. 

Ми не радимо укладати договір купівлі-продажу до тих пір, поки забудовник не представить вам всі документи на будівництво. Це убезпечить вас від шахраїв та позбавить сумнівів щодо покупки квартири. 

7. Як ми вже раніше казали, що як під час оренди житла, так і під час купівлі обов`язково укладаємо договір. Це убезпечить вас від шахраїв. Але перш ніж щось підписувати, обов`язково читайте зміст угоди. Якщо у вас виникають питання чи якийсь пункт стає незрозумілим, не соромтесь перепитати у менеджера з продажу, або безпосередньо людини з якою укладаєте договір. Не зайвим буде прийти на підписання угоди разом зі своїм власним юристом. Це полегшить вам процес підписання та убезпечить від сумнівів покупки. 

Щиро сподіваємось, що наші прості проте такі важливі лайфхаки допоможуть придбати комфортне, якісне та надійне житло. Пам`ятайте, що все залежить тільки від вас! :) 

 

Фото ілюстративні 

0
Новини забудовників # Рівне # новобудови Рівне # житло Рівне # ДомРіа # Новобудови
Найцікавіші матеріали
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі