Біткоїновий мільйонер: звідки у начальника Рівненської митниці щедрий кум та у чому винні "євробляхи"

Біткоїновий мільйонер: звідки у начальника Рівненської митниці щедрий кум  та у чому винні
3
Біткоїновий мільйонер: звідки у начальника Рівненської митниці щедрий кум  та у чому винні "євробляхи"

"Темна конячка" Рівненської митниці ДФС Іван Іванов задекларував біткоїни. На мільйони гривень. Планує працювати нардепом у Верховній раді й в поганих дорогах винить євробляхи. Що ще знайшли, почули, дізнались про уродженця Рівненщини з великими планами в кар`єрі і невиконаними на роботі - читайте на "ВСЕ".

Біткоїни від кума та автівка від родича друга

Щедрий кум Владислав подарував начальнику Івану Іванову трохи біткоїнів. Близько 10 років тому. Нині це сума у близько 20 мільйонів гривень. Раніше пан Іван їх не декларував, проте цього року вирішив не приховувати такі цінні "подарунки". Як зазначив в інтерв`ю 4vlada.com прізвище кума він не пам`ятає, проте ставить за нього свічку в церкві. Як зазначають юристи, це ймовірно брехня, адже таким чином пан Іванов отримує можливість офіційно витрачати величезну кількість коштів отриманих незаконним шляхом посилаючись на те, що продав "кумові" біткоїни. Нагадаємо, у разі великих витрат, що не відповідають задекларованим доходам є підставою притягнення чиновника до відповідальності за корупцію. Та тепер пан Іван може спокійно витрачати мільйони посилаючись на продаж біткоїнів. Важливо те, що демонструвати наявність він не зобов`язаний, але декларувати точно мав і раніше. "Забув" передбачає кримінальну відповідальність.

Також Іванов користується автівкою родича друга-бізнесмена Дмитра Марчака. Тобто в пана Івана є друг-бізнесмен, а в друга є родич якому непотрібна Шкода Супер Б 2011 року. І щедрий родич друга дав її митнику. Безплатно покористуватись. 

Вибори, вибори...

Для чого головному митнику області витрачати в перспективі великі гроші, що перевищують ЗП, тобто які можуть бути мотиви декларувати біткоїни, якщо раптом їх не існує? Бо пан Іван має намір стати народним обранцем і потрапити до Верховної ради. Саме про такий намір він заявив нашому сайту "Темна конячка" Іван Іванов - про кадрові рокіровки рівненської митниці, аграріїв та політичні знайомства. І дуже правильно зробив, адже маловідомий Іван Іванов мусить говорити про свої наміри. Обрав пан Іванов Аграрну партію. Від неї балотувався до обласної ради, але не вдалося йому отримати мандат. Втім, керівні посади на Київській митниці та тепер переведення до Рівного мають допомогти здійснити амбіційні плани. Тим паче коли лідер партії Віталій Скоцик виявився однокласником Івана Іванова. Звісно, вибори передбачають витрати. Тим паче до Верховної ради.

 

На роботі - так собі, бо винні бляхарі

Проте пан Іван нині працює на митниці і від його роботи безпосередньо залежить які у нас дороги. Саме коштом перевиконання доходів митниці, так званого митного експерименту на території області ремонтується левова частина доріг. Та наразі, митниця не виконує планів і грошей надає значно менше ніж очікувалось. За перший квартал рівень виконання індикативних показників Рівненської митниці становить лише 89%. За квітень – взагалі 60%. Винними у недотриманню який місяць поспіль планів начальник вважає власників "євроблях", тобто нерозмитнених авто. 

"У 2016 році платежі за розмитнення автомобілів становили 55% наших надходжень, у 2017 році — 40%, тепер — 19%. Виною — євробляхи. Люди купують автомобілі, не розмитнюють на території України, а потім здають на шрот, повертаючи собі затрачене," - повідомляє Іван Іванов для Рівне Вечірнє

З цих слів робимо висновок, що активна в мережі своєю критикою щодо якості доріг "АВТОЄВРОСИЛА" чи не сама винна, у тому що дороги погані, адже члени ГО користуються нерозмитненими автівками. Проте, насправді, кожен власник автомобілю на єврономерах твердить, що вимушений саме на митниці сплачувати раз на рік суму в близько 400 доларів, за дозвіл ще рік користуватись автомобілем на території України. Так це чи ні, нам достеменно не відомо. Як і чому за ці долари не ремонтуються дороги. 

 

Втім, правоохоронні органи мали б перевірити усі дані в деларації і вияснити правдивість наданих коментарів.

 

3
Політика Наука і технології # ГУ ДФС у Рівненській області # митниця # Іван Іванов # Аграрна Рівне # біткоїни
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі