"Квасилів ніхто не хоче". Сільські голови Рівненського району розповіли про перспективи

1
"Квасилів ніхто не хоче". Сільські голови Рівненського району розповіли про перспективи

16 листопада У Рівненській РДА відбулось засідання районної робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад Рівненського району. Голова Володимир Пилипчук вирішив почути як йдуть справи з ОТГ в районі. І вияснилось що "середньо". Проте, ми вирішили проінформувати жителів усього району, що ж коїться з реформою децентралізації сьогодні і хто до кого та по що :

Шпанівська ОТГ, що включає в себе Житинську та Шпанівську сільські ради, має готові всі документи, і чекають на затвердження від Кабміну, і від ЦВК, щоб 29 квітня провести вибори.

Олександрійська громада  у складі 3х сіл (Олександрія, Забороль, Кустин) у вересні проголосували за створення. Зараз вирішується, чи хочуть до них приєднатись Новоукраїнка і Шубків. Після грудня подадуть документи на область про створення, і за Шпанівською ОТГ хочуть йти на вибори. До нового року Шпанів та Олександрія остаточно визначаться зі складом.

Біла Криниця хоче доєднатись до Шубкова. Обговорюють об’єднання Городище - Біла Криниця - Шубків.

 

 

Корнин: тривають громадські обговорення, після обговорення будуть звертатись в ОДА за зміною перспективного плану.

Тайкури також на етапі обговорень. Більшість людей за Корнин.

Квасилів з червня провели сесію, підримали перспективний план. Подавали пропозицію 7ми сільським радам, всі відмовились. Проводять перемовини з Городищем.

Верхівськ на обговоренні з Великою Омеляною, де були відсутні Дядьковичі та Шпаків, Омеляна підтримала рішення, щоб центр вона стала центром нової ОТГ. Верхівськ не підтримав. Обговоривши серед депутатів Верхівської с\р, виникла така думка, що 1\3 жителів сільської ради хоче до Омеляни тягнеться, а 2\3 - до Дядьковичів. Існує думка про об’єднання 3х с\р – Верхівськ, Дядьковичі та Малошпаків. Дядьковичі в цей час зважуються на декілька варіантів об’єднань. Йде обговорення і поки невизначеність.

Малошпаківська не бачать себе у Великоомелянській ОГТ. Хоча було б чудово доєднатись до Великої Омеляни та Верхівська з Дядьковичами.

Велика Омеляна немає часу обговорювати об’єднання.

 

Грушвиця дуже демократичні, проте чекають: «Всіх сусідів люблю і поважаю, і ні з ким не буду сваритись». Підримують об’єднання з Омеляною, і з центром в Омеляні. Але все залежить від Дядьковичів та Омеляни, якщо «подружаться».

Зоря всі документи було подано до ОДА, тільки чекають висновок від Радухівської с\р.

Радухівська – було проведено опитування, 80% жителів проти добровільного об’єднання. Будуть чекати, коли всі об’єднаються, а потім дивитимуться, що робити. 

Жобрин, Клевань, Оржів. Жобрин не дуже хоче з Клеванем об’єднуватись,переживають що в новоутвореній ОТГ їх буде меншість і не будуть мати впливовості. Йде обговорення.

Обарів: «Після внесення змін у перспективний план в нас залишилась Обарівська, Городоцька та Бронницька сільські ради, з центром у Городку. Нас це влаштовує».

Здебільшого висновок з засідання : не активні сільські голови чекають примусового об`єднання, хвилюються чи зрозуміють люди, чи підтримає електорат, чи вистачить коштів, чи "велике Рівне " не "відіжме" землю та і взагалі - невідоме лякає. Сподіваємось і КабМін в свою чергу активніше писатиме законопроекти, здійснюватиме обіцяне щодо префектів та інших нововведень і Верховна Рада їх підтримуватиме. Хоча ОТГ, що вже діють, кажуть : "нізащо в район не повернемось".

 

1
Політика # Рівненський район # ОТГ # Володимир Пилипчук
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі