Під стінами Рівненської ОДА провалився "проплачений" мітинг

Під стінами Рівненської ОДА провалився
0
Під стінами Рівненської ОДА провалився "проплачений" мітинг

Вони збирались групками. Молоді люди спортивної статури, в тренувальних штанях та спортивних куртках з капюшонами під якими старанно ховали обличчя. Перед обласною державною адміністрацією кілька бійців Національної гвардії та ще навколо – кілька патрульних поліцейських.

Кілька годин тому подзвонили і знайомий голос сказав: «Сьогодні знову пробуватимуть влаштувати «цирк» під адміністрацією. Цього разу кістяк «зальотний», місцеві – тільки частина масовки. Якщо цікаво, підходь до адміністрації на третю…».

Piccy.info - Free Image Hosting

О 15:06 навколо площі перед адміністрацією гуртувались групки молодиків. Зо два десятки у сквері на Директорії, там де пам’ятник Нілу Хасевичу. Ще приблизно стільки ж – у сквері праворуч від адміністрації, неподалік дитячого садочка. Решта, на перехресті вулиць Петлюри та Кавказької. Час йшов, потенційні мітингарі чогось чекали.

Piccy.info - Free Image Hosting

Як виявилось, чекали вони команди і дивного бородатого чоловіка. Він рушив до входу в адміністрацію та сходу почав сварку з працівниками поліції. Було відразу видно, що чоловік відпрацьовує картинку. Неподалік кілька людей старанно вели кудись відео трансляцію зі своїх смартфонів.

Це не були випадкові перехожі. Добре підготовленні для тривалої роботи, з запасними джерелами живлення для телефонів. З чіткою реакцією на події. Так мабуть мали б працювати журналісти. Але ці люди журналістами не були. Повірте, у рівненській журналістській тусовці я знаю всіх, принаймні, в обличчя. Ці люди працювали трансляцію на іншу аудиторію. Ці люди і є «солдатами» інформаційної війни, яку вже не перший рік веде наш «сусід».

Piccy.info - Free Image Hosting

З різних боків до входу в Рівненську ОДА рушили люди в спортивному з насунутими на обличчя капюшонами. На запитання – не відповідали, ховали обличчя. Самі говірливі казали, що виступають за легалізацію видобутку бурштину. Але не могли толком пояснити, які вони мають відношення до цього і чому прийшли під Рівненську ОДА. Якщо це питання в компетенції лише Верховної ради і Кабміну. Але логіка тут не працює. Комусь потрібна лише картинка.

Поки чоловік з бородою наривався на конфлікт до поліцейських, на площі з’явилась ще одна група людей. Теж спортивної статури, але в однакових куртках з тризубами та написом «Національний корпус».

Piccy.info - Free Image Hosting

Ці хлопці почали підходити до «мітингувальників» і розпитувати хто і для чого прийшов. «Не стійте тут за москальські гроші! Йдіть собі. Ніяких проплачених кремлівських тусовок тут не буде» - говорили хлопці в синіх куртках до тих хто прийшов на площу.

Значна частина бажаючих помітингувати почала розходитись. Частина – просто розташувалась по периметру площі. Вочевидь очікуючи подальших інструкцій від організаторів. Так само по периметру стояли люди, які вели «стріми» зі своїх телефонів.

Piccy.info - Free Image Hosting

Коли до них підходили журналісти і пробували поговорити, «мітингувальники» тікали, або ж розповідали, що до мітингу не мають жодного відношення. Просто йшли і зупинились подивитись і полузати насіння.

Piccy.info - Free Image Hosting

За хвилин 10-15 після початку цього «мітингу» люди у спортивних штанях розбрелись. Залишивши напризволяще свого «лідера», який щось плутано бубонів поліцейським. Зрештою, на думку одного з громадських активістів, він «наговорив» на порушення кількох статей Кримінального кодексу і Конституції. Відповідну заяву було подано до поліції Рівного.

Piccy.info - Free Image Hosting

За непідтвердженою інформаціэю з достовірних джерел. Організатори «мітингу» нібито мають відношення до організації «Український вибір» Віктора Медведчука. Основна група приїхала до Рівного з інших регіонів України. А головним завданням було «зробити картинку» для російських ЗМІ. Аби потім ті, могли показувати світу невдоволення владою і бажання «федералізації». Все те ж саме, що три роки тому пророблялось у східних областях. От тільки Рівне – не Донбас.

0
Політика # бурштин # патрульна поліція # інформаційна війна # Національний корпус
Найцікавіші матеріали
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі