Рівнянам розповіли, як зробити платіжки за тепло меншими

Рівнянам розповіли, як зробити платіжки за тепло меншими
0
Рівнянам розповіли, як зробити платіжки за тепло меншими

Наразі на Рівненщині функціонує 1093 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, які обслуговують 1192 житлові будинки. 100 з них створено протягом минулого року.

За словами директора департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності ОДА Володимира Пшеюка, на Рівненщині лише трохи більше третини багатоквартирних будинків в області мають ОСББ. Точніше лише 38 % від загальної кількості. Разом з тим, енергоефективність житлового будинку тісно пов'язана зі створенням ОСББ.

Про потребу створювати об'єднання співвласників багатоквартирних будинків та керуючі компанії житлових будинків йшлося під час Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Платіжка».

«У споживача немає розуміння, скільки квартира споживає тепла, щоб зорієнтуватися, чи це є ліквідний товар, скільки ця квартира буде коштувати через 5-10 років і т.д, – розповіла директорка ТОВ «Девелоперська Компанія Герц» Оксана Коршун. – В північному регіоні країни будинок 150 квадратних метрів класу А споживає не більше 1000 кубометрів газу за опалювальний сезон. За статистикою житлові будівлі, індивідуальні та багатоквартирні, споживають 40% теплової енергії. В рамках країни це колосальні об'єми. Ці будівлі збудовані в різний час та мають різний клас, а тому мають дуже великі втрати. Через стіни, покрівлю та вікна будинок може втрачати до 70% тепла».

Як відзначив Володимир Пшеюк, учасники Форуму погодилися – щоб вирішити проблеми втрати тепла, а відповідно і зменшити споживання енергоресурсу, необхідно створювати ОСББ та керуючі компанії. І створювати їх необхідно вже. Тому що проект є довготривалим.

0
Економіка
Найцікавіші матеріали
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі