Поради рівнянам: Як вибрати автомобіль

Поради рівнянам: Як вибрати автомобіль
1
Поради рівнянам: Як вибрати автомобіль

Майже кожна людина мріє мати власну автівку. Фактично всі знають, на скільки власне авто полегшує життя: можна у будь-який момент поїхати за покупками й не хвилюватись, як донести всі речі, або ж у зручний час та за будь-якої погоди  вирушити на зустріч з друзями, пікнік,  чи просто мандрівку або відпустку. І врешті решт просто з комфортом діставатись до роботи, особливо цей комфорт необхідний для тих, хто просто не любить ходити у дощову чи холодну погоду, однак навіть у спеку автівка здатна "рятувати" за допомогою кондиціонеру.

Однак, на жаль, далеко не кожен може дозволити собі придбати новеньку автівку з салону. Але якщо вже наважились взагалі на покупку, тоді наша стаття неодмінно стане у пригоді, як не купити "кота в мішку". 

Перш за все, варто зрозуміти, що саме купувати. Не варто відкидати навіть хорошу альтернативу - авто з-за кордону. 

Подумайте, для чого вам автівка, для роботи чи просто - розваг та відпочинку. На які поїздки ви орієнтуєтесь, і якщо у вас велика родина, то скільки людей буде зазвичай подорожувати або просто їздити з вами. І якщо все ж вирішили брати автівку з іншої країни, ознайомтесь з актуальним ринком.

"На всі випадки життя" - саме таким помічником повинен стати ваш автомобіль й виконувати ни лише ті задачі, які ви поставили, але й значно більше. Однак, не найкращим варіантом у даному випадку буде покупка сімейного, напіввантажного автомобіля, тому що його утримання обійдеться значно дорожче.

Експерти стверджують, що вдалим вибором є автівка у якої пробіг не більше до 50 тисяч, який до вас купувався в офіційного дилера та мав лише одного власника. Звичайно, що можуть бути так звані відхилення від цих параметрів, але чим більше так званих подібностей - тим краще для вас, адже це додає більшої впевненості у тому, що ви знижуєте ризик отримання різних неприємностей. 

Другим етапом у нелегкому виборі є - вивчення автомобільного ринку. 

Звичайно у кожного  свої смаки та вподобання, тому є приблизне бачення омріяного авто. Визначившись зі всіма параметрами майбутнього авто - шукайте подібні пропозиції на ринку. Як то кажуть, "хто шукає - той знайде", вивчайте оголошення, користуйтеся перевіреними сайтами,обов`язково читайте опис та відгуки, дивіться фото, для перестрахування переконайтесь у їх достовірності адже часто можна натрапити на фейкові з мережі інтернет. Тут потрібно бути максимально уважним та приглядатись до всіх деталей та дрібниць.  Зважуйте ціну із запропонованим варіантом. Формуйте свою уяву, як це авто буде вам слугувати і на скільки ви себе бачите у ньому. 

Фільтруйте подану інформацію.

Сьогодні ви можете побачити дуже багато заманливих, а то й навіть солодких пропозицій з дуже низькою ціною. Радимо такі повідомлення де ціна значно нижча середньостатистичної - ігнорувати по одній простій причині - це скоріше за все шахраї. До того ж у вас можуть попросити невеличкий завдаток, а потім зникнути. Тут потрібно бути максимально обережним, адже якщо у вас закрадаються хоч будь-які, навіть маленькі сумніви, тоді краще відразу відкидати дану пропозицію. 

Перевіряйте все, ознайомлюючись з оголошенням насторожити має повідомлення без зворотнього зв`язку з продавцем. Так - так, таке часто трапляється на просторах інтернету. 

Дуже висока, як кажуть "космічна" ціна - це також не здорово. Ігноруйте таких фанатиків, адже цим людям самим варто зрозуміти й  порівняти реальну середньостатистичну ринкову ціну з їхньою захмарною. А ще такі люди доволі надокучливо будуть вам нав`язувати свій погляд і "розмальовувати" словами, що їхня пропозиція просто нереально класна й автівка - найкраща. Погодьтеся, що такі речі дуже дратують і збивають з думки. 

Також наші експерти радять ігнорувати такі терміни як: "продаж за довіреністю", "проблемні документи", "кузов Б/Н" (без номеру - все це означає, що автомобіль неможливо офіційно переоформити. В такому випадку це фактично унеможливить як пересування в межах України, так і за її кордони. 

Телефонуємо до продавців.

Звичайно, ви можете написати продавцеві в особисті повідомлення, але найкраще - телефонуйте. Не бійтеся запитувати про різні нюанси, дуже часто буває, що авто продали, або дали за нього завдаток, але воно ще висвітлюється на сайті, як непродане. Варто уточняти такі нюанси.  І важко не погодитись з тим твердженням, що поспілкувавшись з людиною напряму стає легше зробити свій вибір. 

Не бійтеся просити фото документів й різних автомобільних деталей, які вас зацікавили, але готуйтесь до того, що при розмові й поставлених вами питаннями, в більшості випадків буде відповідь "все чудово", авто а класному стані. 

Розмова вам дасть зрозуміти, варто купувати чи ні. Однак, якщо ваше спілкування з продавцем проходить нормально і ви попросивши оглянути авто отримали позитивну відповідь можете сміливо домовлятись про зустріч.

Як ви зрозуміли, наступний етап після розмови - огляд автівки

Зрозуміло, що огляд потрібно робити під час хорошого денного освітлення. Не соромтесь прискіпливо оглядати авто, запам`ятовуйте різні дрібні деталі, навіть якщо це новеньке авто з-за кордону. Загалом, найкраще зробити для себе фотографії, це стане хорошою фіксацією ціни та в принципі збереженням всіх деталей авто. Так, справді бували випадки, коли після огляду та узгодження покупки, власники підмінювали колеса, або ж різні деталі в салоні. Маючи фото ви наче застраховуєте себе від неприємних "сюрпризів" та недобросовісних продавців. 

Вибір завжди залишається тільки за вами. Від вашої уваги залежить успіх і те на скільки залишитесь задоволені. Зважуйте всі за і проти, адже ви обираєте собі не просто автівку, а надійного помічника. Звичайно, якщо вас все влаштовує і є впевненість, що це справді ваша автівка - купуйте й відразу оформлюйте через сервісний центр МВС. 

 

Фото ілюстративні 

 

1
i-серфінг # Рівне # Рівненщина # авто # поради # АвтоРіа # Обрати авто
Найцікавіші матеріали
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі