Долю коледжу "РЕГІК" вирішували на зборах засновників

Долю коледжу
1
Долю коледжу "РЕГІК" вирішували на зборах засновників

30 квітня, у стінах "МЕГУ" відбулися збори засновників коледжу "РЕГІК". На них вирішили хто ж очолить заклад, куди діватись дітям і взагалі як він має існувати далі через пропорційне різноголосся в засновників.

Нагадаємо, 18 квітня під стіни Рівненської ОДА вийшли обурені студенти, адже їм припинили навчання і подальша доля закладу в стінах "МЕГУ" була невідома: 

Гроші заплатили, а навчання нема: обурені студенти коледжу "РЕГІК" прийшли пікетувати Рівненську ОДА

Все тому, що через конфлікт між засновниками і різним баченням щодо очільника закладу, було розірвано договір оренди коледжу в стінах "МЕГУ". Через суд було скасовано державну реєстрацію попереднього директора Гайдука М. В. оскільки два протоколи зборів згідно яких він призначався були визнані не дійсними. Тому на даний час було визнано законним директором Петра Тадєєва.

 

 

Засновниками "РЕГІКУ" є "МЕГУ" і його ректор в особі Анатолія Дем`ячука з донькою Іриною Дерлюк, що загалом мають половину частки коледжу та Євтух Микола, Пелех Юрій та Тадєєви Петро та Юрій. Їх частка теж рівноцінна половині власності закладу. Відтак, посварившись дві сторони конфлікту не дійшли згоди. "МЕГУ" розриває договір оренди з "РЕГІКом" сподіваючись, що поновлений Петро Тадєєв від безвиході поступиться і дозволить керувати закладом М. Гайдуком. Проте, принциповий пан Петро оперативно віднайшов і орендував для коледжу нове приміщення. Будівлею служить приміщення "Європейського університету", ще частина дітей займаються в "Кооперативному коледжі".

Скандальний коледж "РЕГІК" відновив навчання

Та все ж, близько тижня діти не навчались поки йшли попередні домовленості. Обурені нерозумінням подальшої ситуації вони 18 квітня вийшли під стіни ОДА і вимагали повернути все назад. Тоді ж відбулася нарада під керівництвом профільного заступника голови ОДА Світлани Богатирчук - Кривко. Вона зазначила, що звертатиметься до Міністерства освіти, аби ті перевірили ліцензійну діяльність закладу і у разі недотримання цих умов переглянули ліцензію коледжу і можливість його реорганізації по іншим навчальним закладам. Та наголосила на необхідності зібратись усім засновникам закладу негайно і вирішити конфлікт демократично.

Збори засновників

На зборах засновників вирували емоції, особисті заперечення, звинувачення та непорозуміння. Проте, варто зазначити, за багато років дійсно зібрались усі. Нового директора не обрали, тому на посаді відповідно рішення суду лишився Петро Тадєєв. Він і запевнив, що продовжить ще підшуковувати краще приміщення для "РЕГІК". Також на порядок денний виносилось питання забрати матеріальні цінності з стін "МЕГУ", адже в заклад поновленого директора непускали. Анатолій Дем`янчук дозволив забрати речі до 4 травня. 

Та ключовим, лишилось питання викладення статуту в новій редакції. Про це на зборах і заявив заступник начальника управління освіти РОДА Петро Коржевський:

 

Тут засновники були одноголосними і запевнили, що зроблять усе можливе аби необхідні оновлення були внесені до 15 червня.

Варто зазначити, Анатолій Дем`янчук та уповноважена від його доньки особа, повідомили усіх присутніх про дарування третій особі своїх частин власності коледжу. Наразі лишилось невідомим хто ці особи і чому "МЕГУ" вирішив таким чином попрощатися з коледжом "РЕГІК". 

1
Наука і технології # Петра Тадєєва # Анатолія Дем`ячука # МЕГУ # РЕГІК
Читайте також
1377
Рівненські студенти - срібні призери Спортивних ігор України
У Львові з 05 до 07 червня 2019 року відбулися змагання з баскетболу 3х3 (юнаки) Спортивних ігор України серед студентів коледжів.
0
Читати далі
1672
Волейбольний турнір у Рівному присвятили засновнику університету
Успішно завершився Всеукраїнський турнір з волейболу присвячений меморіалу засновника Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука. Найкращі команди після виснажливих змагань отримали заслужені нагороди.
0
Читати далі
3398
Касаційний суд поставив крапку у багатомільйонній боротьбі за садочок між владою Рівного та МЕГУ
0
Читати далі
1780
Рівненська команда МЕГУ виграла XV турнір з футболу пам’яті В. Завацького (ФОТО)
Вихідними у Рівному відбувся XV турнір з футболу пам’яті професора, доктора біологічних наук Завацького В.І. серед команд системи «Інваспорт».
0
Читати далі
3741
На Рівненщині прокуратура "відбила" недобудований дитсадочок у МЕГУ - 8 мільйонів гривень платити не потрібно
0
Читати далі
1866
Мегу проти Рівнеради: суд за мільйони з бюджету вкотре перенесли
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі